Így dolgoznak a mentoredzők

2023.09.12. 10:00 |

Négy szakember tartozik az MJSZ mentoredzői csapatába.

Marius Gliga lett a Corona Brasov szakosztályvezetője a nyáron, így távozott a mentoredzői pozícióból. Helyére Bedő Botond érkezett, aki az U12-es korosztály felügyeletét vette át. 

 “Már az elején felvettem a kapcsolatot az edzőkollégákkal, tartottunk online meetinget, aztán felkeresem az egyesületeket országszerte. Lesz olyan klub, ahova többször is el tudunk jutni a szezon során. Fel kell mérni, hogy melyik egyesületnél mi az, ami segítség lehet, hiszen eltérőek a lehetőségek, a merítés, az infrastruktúra. Edzéseket és mérkőzéseket is látogatok majd. Az utánpótlásban az is fontos, hogy egy edző hogyan kommunikál a gyerekekkel, mennyit ad át nekik mérkőzés közben: az sem jó, ha folyamatosan magyarázol, rajzolsz meccs közben, de az sem, ha csak állsz némán, tehát az arany középutat kell megtalálni, ami előre is viszi a játékosok fejlődését, és nem öli ki belőlük a kreativitást és a játéknak a szeretetét. Senkinek sem akarom alapjaiban megváltoztatni a munkáját, abban akarom támogatni az edzőket, hogyan lehet még jobban, még hatékonyabban dolgozni az elmúlt évek tapasztalatai alapján” - mondta feladatairól Bedő Botond, aki korábban Fehérváron és a MAC-nál, majd a BJA-nál dolgozott edzőként. Mentoredzői feladatai mellett továbbra is marad a női U18-as válogatott szövetségi edzője.

A mentoredzői csapatba rajta kívül Darryl Easson, Orgovány István és Máthé Csaba tartozik, a munkát Don MacAdam sportszakmai igazgató vezeti. Előbbi két szakember az U8-U10-es korosztállyal foglalkozik, Máthé Csaba pedig a kapusképzésben segít.

A mentoredzők feladata: 

  • Egész szezonban a klubokat és az ott zajló edzéseket látogatják.
  • Edzéseket is tartanak, és együtt dolgoznak a klubedzőkkel, majd kiértékelik a munkát.
  • Kétheti rendszerességgel tartanak a szezonban mentoredzői online előadásokat, ahol korosztályspecifikus és az adott felkészülési időszaknak megfelelő témakörökkel foglalkoznak, így igazán élő, és intenzív a kapcsolat az edzőkkel.
  • Sok visszajelzést, tanácsot adnak az edzőknek
  • Minden mentoredző néz korosztályos mérkőzéseket és tornákat, ahol értékelik a színvonalat és a fejlődést
  • Az év során a négy mentoredző szervezi és tartja a különböző képzéseket (LTP asszisztens, vagy jégkorong erőnléti képzés), valamint végzik az edzőtovábbképzéseket, ami a minden edzőnél kétévente kötelező licenszhosszabbító képzéseken valósul meg. Legutóbbi LTP képzés az elmúlt hétvégén zajlott Érden 25 résztvevővel.
  • Szezon közben többször tartanak regionális képzést, ahova meghívják a környékbeli csapatok edzőit
  • A mentoredzők munkáját további MJSZ alkalmazásában álló skills edzők, Bartalis Balázs és Delaney Collins is segítik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV