Ifj. Ocskay Gábor díj: megvannak a jelöltek

2021.05.26. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. A legjobb csatárnak járó serleg Bartalis Istvánhoz, Bodó Christopherhez vagy Erdély Csanádhoz kerül.

A legjobb csatárnak járó díjat a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gáborról nevezték el. A magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa volt, a Szapporói Hősök egyike, kilencszeres magyar bajnok. Az MJSZ Hírességek Csarnoka tagja, az IIHF Hall of Fame Richard „Bibi” Torriani Award kitüntetettje.  

A jelölti kör a szurkolóknak a közösségi médiafelületeken elküldött visszajelzése alapján állt össze, ezt véleményezték a válogatott edzői, majd a névsort a szakmai bizottság szűkítette le és választotta ki a győztest. A díjazott személye május 27-én derül ki.

Bartalis István korábban kétszer nyerte meg a díjat. Másodszor tért vissza a Hydro Fehérvár AV19 csapatába, és nagy szerepe volt az ICEHL-es remeklésben. Főleg az előkészítésben jeleskedett, de 26 assziszt mellett 13 gólja is volt a szezonban. A válogatott mezben is ért el gólt és gólpasszt az idényben.

A kanadai születésű, de évek óta Magyarországon játszó Bodó Christopher eredményes szezont futott. Jól szolgálja ki társait és a kapu előtt is határozott. Az alapszakaszban 57 pontot gyűjtött, ezzel az UTE legponterősebb játékosa volt, míg az Erste Ligában a második legjobbnak bizonyult. A rájátszásban még nyolc pontot tett ehhez hozzá, nem rajta múlott, hogy az újpestiek nem jutottak tovább. A válogatottban is szerzett gólt.

Erdély Csanád pályafutása eddigi egyik legjobb idényén van túl. Jól használta ki erejét és sebességét, így a Hydro Fehérvár AV19-ben 40 pontot gyűjtött a negyeddöntős csapatban. Jelölt volt az ICEHL MVP-díjra is. A nemzeti együttest két meccsen egy assziszttal segítette.

A korábbi győztesekről itt lehet bővebben olvasni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV