Ifj. Ocskay Gábor díj: ki volt az idény legjobb csatára?

2022.05.29. 08:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. Az Ifj. Ocskay Gábor díjat az idény legjobb csatára kapja, a győztes Hári János, Erdély Csanád és Bodó Christopher közül kerül ki. 

A legjobb csatárnak járó díjat a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gáborról nevezték el. A magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa volt, a Szapporói Hősök egyike, kilencszeres magyar bajnok. Az MJSZ Hírességek Csarnoka tagja, az IIHF Hall of Fame Richard „Bibi” Torriani Award kitüntetettje.  

A 2021-2022-es szezon legjobb csatárait a válogatottak stábja jelölte ki, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

A tavalyi győztes Erdély Csanád igazi erőcsatár, aki a sebességével és erejével tud eredményes lenni. Mindezek mellett magas hoki IQ-ja van, ezért könnyen játszik minden szituációban, legyen az bumper előnyben vagy emberhátrány. A magyar válogatott legeredményesebb játékosa volt a világbajnokságon, a Dél-Korea elleni mérkőzésen klasszikus mesterhármast lőtt a második harmadban. 

A legtechnikásabb játékos címre is jelölt Hári János hihetetlen technikai képességekkel rendelkezik, magasabb szinten is tud váratlant húzni. Kivételes a korcsolyázó képessége, főként az irányváltásokban. A történelmet író Hydro Fehérvár AV19 legeredményesebb magyar játékosa volt a szezonban, az ICEHL-ben pont per meccs átlag felett teljesített idén is.

Az ugyancsak Miklós Kupa várományos Bodó Christopher az Erste Liga leggólerősebb és második legponterősebb játékosa. Nagyon jó korcsolyázó képességgel rendelkezik, váratlan megoldásokra képes a kapu előtt.

A korábbi jelöltekről itt olvashat bővebben.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV