Ifj. Ocskay Gábor-díj: ki az idény legjobb csatára?

2024.05.29. 10:00 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. Bemutatjuk a legjobb csatárnak járó elismerés három jelöltjét.

A legjobb csatárnak járó díjat a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gáborról nevezték el. A magyar jégkorong történetének egyik legjobb játékosa volt, a Szapporói Hősök egyike, kilencszeres magyar bajnok. Az MJSZ Hírességek Csarnoka tagja, az IIHF Hall of Fame Richard „Bibi” Torriani Award kitüntetettje. A legjobb csatár kiléte május 30-án derül ki.

Papp Kristóf

A bolzanói világbajnokságon a magyar válogatott egyik legjobbja volt, megmozdulásait, mozgását, támadásvezetéseit látva sokszor csettinthettünk, az észak-amerikai lét megteszi a hatását – az alapjában is meglévő tehetség mellett. A klubcsapatával az NCAA-ban 34 meccsen 6+13 pontot szerzett, a válogatottban pedig a pontokat tekintve is az egyik legjobb volt a világbajnoki felkészülés, majd a vb alatt (5+4 pont). Győztes gólt szerzett Szlovénia ellen Bolzanóban, megkoronázva a vb-teljesítményét – ez feljutást ért a magyar csapat számára.

Hári János

Korábban már a 2018-2019-es idényben megnyerte ezt a díjat Hári János, aki ebben az évben is remek szezont futott. A Hydro Fehérvár AV19 csapatával az ICEHL alapszakaszában a második helyen zárt, és bár a negyeddöntőben a Pustertal jobbnak bizonyult, összességében elégedett lehet „Jancsi” is. Merthogy 53 meccsen 20 góllal és 44 gólpasszal jelentkezett, ezzel csapata legjobbja lett, és a teljes mezőnyben a negyedik legtöbb pontot szerző játékos is egyben. A válogatottban is lehetett rá számítani, a Varga-Hári-Sofron első sor jól futott Bolzanóban, olyannyira, hogy a kanadai táblázaton 3 góllal és 3 gólpasszal Hári János végzett az élen.

Sofron István

Már a jelenléte miatt is megérdemelne bármifajta díjat Sofi, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a magyar válogatott vb-sikerében. 36 évesen is az egyik legjobb a mezőnyben, igazi vezér a pályán és azon kívül is. Végül maradt Csíkszeredában erre az Erste Liga-idényre, ott az alapszakaszban 21 meccsen 11+11, a playoffban 12 meccsen 5+8 pontot termelt. A magyar válogatottban 11 mérkőzésen lépett jégre az idényben 5 gól és 4 assziszt a mérlege, nagyon fontos gólt lőtt Olaszországnak Bolzanóban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV