Elmarad az A csoportos női világbajnokság

2021.04.21. 19:10 |

A kanadai Új-Skócia tartomány vezetése lemondta a májusi A csoportos női vb-t. A koronavírus-kockázatokra hivatkozva meghozott döntést egy nappal a csapatok utazása előtt jelentették be.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség közleménye szerint dolgoznak azon, hogy nyáron a járványhelyzet javultával megrendezzék az eseményt.

Az A csoportos világbajnokság már másodszor marad el.

"A lányok keményen dolgoztak egész szezonban, különösen az elmúlt másfél hétben, és sok mindent feláldoztak a világbajnoki felkészülésért. Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, szinte sokkolt, de fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együtt maradjunk, egységes csapat legyünk. A mostani munka nem vész el, mi készen fogunk állni, bármikor is lesz a világbajnokság – vagy legkésőbb novemberben az olimpiai selejtezőn" – kommentálta a fejleményt Lisa Haley, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar női válogatott a cseh, a dán, a német és a japán válogatottal mérkőzött volna a világbajnokságon a negyeddöntőbe jutásért május 7. és 11. között az új-skóciai Truróban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV