Huszák Alexandra és Galló Vilmos 2019 legjobbja

2019.12.18. 12:00 |

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben jelölnek az év sportolója címre.

A Magyar Jégkorong Szövetség az év játékosát a szezon végén választja meg, így ezúttal az adott naptári évben nyújtott teljesítmény alapján jelölte a legjobbnak ítélt női és férfi jégkorongozót. A szakmai bizottság úgy döntött, hogy a nők közül Huszák Alexandra, a férfiak közül Galló Vilmos nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt a 2019-as naptári évben.

Huszák Alexandrát 2012 után másodszor jelölték az elismerésre, Galló Vilmos pedig először lett az év legjobbja.

Huszák Alexandra az A csoportba jutást története során először kiharcoló női válogatott egyik legjobbja volt a káposztásmegyeri vb-n. A KMH-val tavasszal megnyerte az EWHL-t és a magyar bajnokságot, idén télen pedig az EWHL Supercupot.

Galló Vilmos a válogatottat egy góllal és egy assziszttal segítette a tavaszi, kazahsztáni Divízió I/A vb-n. Az előző szezont a svéd Timrában töltötte, az alapszakaszban 18, az osztályozón két pontot szerzett. Nyáron aztán a finn élvonalbeli KooKoo-hoz igazolt, és pályafutása legjobb időszakát éli, már öt gólnál és 18 gólpassznál tart.

Gyerehokizni

Válogatott termékek