Hosszabbításos vereség az olaszoktól

2019.02.09. 18:18 |
Hatvan percig nem született gól a bledi Négy Nemzet Tornája utolsó napján, aztán a ráadásban az ellenfél talált be.

Az edzői stáb döntése értelmében az utolsó mérkőzésre Miskolczi Márk, Nagy Gergő, Scott Macaulay és Garát Zsombor visszakerült a csapatba. Kihagyta a találkozót Szaller Márk, Láday Tamás, Benk András, Sárpátki Tamás, Reisz Áron és Terbócs István. Rajna Miklós volt a kezdőkapus, míg Kiss Bence a tartalék. A csütörtöki meccshez hasonlóan Nagy Gergő volt a csapatkapitány, Miskolczi és Garát pedig a két helyettes.

Mindkét együttes aktívan kezdett, és már az első percekben sok volt a lövés. Az olaszok játszhattak először emberelőnyben, de nem tudták ezt kihasználni. Nem sokkal később a mieink is fórban támadhattak, és szépen járatták a korongot, ám komoly lövés nélkül ért véget a két perc. Az iram nem csökkent a folytatásban sem. A magyar válogatott még egyszer támadhatott emberelőnyben, gól azonban ezúttal sem született.

A második harmad első perceiben a magyar válogatott került ziccerbe, Nagy Gergő adta középre a korongot Németh Attilának a kapu elé, de nem sikerült betalálni. A következő cserében több lövéssel is megkínálták az olasz kapust a mieink, aztán fórból sem jött össze a vezetés. Az olaszoknak is akadtak helyzeteik, ám Rajna is nagyszerűen védett. Az ellenfél átvette a kezdeményezést, és beszorult harmadába a magyar csapat, ám sikerült ezt az időszakot is túlélni. Szita Donátnak volt még egy veszélyes lövése, amely a kapus kesztyűjéről perdült fölé. A harmad végén két hátrányt is kivédekezett a magyar válogatott.

A harmadik játékrész úgy kezdődött, ahogy a második véget ért: magyar kiállítással. A védekezésre továbbra sem lehetett panasz, így ezt is kihúzta a csapat. Aztán fordult a kocka, a mieink játszhattak fórban, ám ezúttal sem sikerült értékesíteni a lehetőséget. A harmad feléhez közeledve a magyar csapat kerekedett felül, és többet folyt a játék az ellenfél harmadában. Egy kettő az egy elleni támadás végén Becze Tihamér lőtt, de az olasz kapus a helyén volt. A hajrában sem vettek vissza a csapatok, ám hiába a sok helyzet, gól nem született.

A hosszabbítás is hasonlóan alakult, oda-vissza játékkal, aztán a 3. percben az olaszok szerezték meg a győztes találatot Pietroniro megindulása után.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Nem volt rossz mérkőzés, de tudjuk, hogy néha így dől el. Tisztában voltunk azzal, hogy az olasz csapatot jó játékosok alkotják, akik a különbséget jelenthetik, ám ismét jó meccset játszottunk. Összességében elégedett vagyok azzal, amit a tornán nyújtottunk, a harmadok többségében jól teljesítettünk. A fiatalok közül mindenki okkal volt a keretben, és régóta figyeltem őket, és remélem, hogy a továbbiakban is fejlődnek. Sokuk igazán jól játszott mindegyik meccsen.”

Clayton Beddoes, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: „Szoros meccsre számítottunk, és a magyarok keményen játszottak, ahogy azt vártuk egy fiatal csapattól. Ezen a tornán a tanulás volt a legfontosabb számunkra, a játékosoknak egyénileg. Elégedett vagyok a hozzáállással és azzal is, hogy mennyi helyzetet alakítottunk ki.”

Scott Macaulay: „Nagyszerű élmény volt ez a hét, megtisztelő, hogy szerepelhettem a válogatottban. Boldog vagyok, hogy megvalósult. Jó tornán vagyunk túl, összességében elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk. Fiatal csapattal szerepeltünk, a tapasztalatszerzés fontos volt, amire majd építhetünk.”

Nagy Gergő: „Úgy éreztem, hogy a harmadik harmadban az olaszok fölé tudtunk kerekedni, és a végén közel jártunk a gólhoz. Nem éreztem verhetetlennek az olaszokat, közel jártunk a sikerhez, de azért keserű a szám íze, hogy nem sikerült. Nem lepett meg, hogy a fiatal kerettel ilyen közel voltunk az olaszokhoz, a fiatalok hamarabb regenerálódnak. Biztos voltam abban, hogy a srácok mindent megtesznek, és az utolsó leheletükig küzdeni fognak.”

Garát Zsombor: „Jó meccset játszottunk annak ellenére, hogy fiatal kerettel érkeztünk. Megtiszteltetés, hogy már tapasztalt játékosként tekintenek rám és alkapitány lehettem. Mindenki tudta, hogyan kell játszani, mindent meg is tettünk, persze lőhettünk volna kicsit többet, vagy pattanhattak volna szerencsésebben a korongok. Rajna Miki jól védett, sokat köszönhetünk neki, és igyekeztünk egyszerűen játszani a védekező harmadban.”

Fejes Nándor: „Jól éreztem magam a jégen. A srácok beletették magukat, és jó meccset tudtunk játszani. Sok időszakban mi domináltuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos nem sikerült betalálni. A debütálás jó érzés, ez volt az álmom.”

Az összeállítás:

Németh, Nagy, Becze
Odnoga, Horváth, Vincze
Kiss P., Miskolczi, Szita
Pavuk, Mihály

Szabó, Macaulay
Garát, Fejes
Vokla, Kiss R.
Jászai, Imre

Rajna (Kiss B.)

Kimaradt: Láday, Szaller, Benk, Reisz, Sárpátki, Terbócs

A program

Február 7., 19:30 Magyarország-Szlovénia 1-4

Február 8., 16:00 Magyarország-Fehéroroszország 5-3

Február 9., 16:00 Magyarország-Olaszország 0-1 - hosszabbítás után

A keret

Kiss Bence

G

DVTK Jegesmedvék

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Fejes Nándor

D

MAC Újbuda

Garát Zsombor

D

MAC Újbuda

Imre Patrik

D

Fehérvári Titánok

Jászai Dávid

D

FTC-Telekom

Kiss Roland

D

Fehérvári Titánok

Láday Tamás

D

Fehérvár AV19

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Szabó Bence

D

Fehérvári Titánok

Szaller Márk

D

UTE

Vokla Roland

D

MAC Újbuda

Becze Tihamér

F

SC Csíkszereda

Benk András

F

UTE

Horváth Bálint

F

Rögle BK (SWE)

Kiss Patrik

F

Fehérvári Titánok

Mihály Ákos

F

Fehérvári Titánok

Miskolczi Márk

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Németh Attila

F

DEAC

Odnoga Mátyás

F

MAC Újbuda

Pavuk Attila

F

FTC-Telekom

Reisz Áron

F

Fehérvár AV19

Sárpátki Tamás

F

Fehérvár AV19

Szita Donát

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vincze Péter

F

UTE

A stáb

Jarmo Tolvanen

Szövetségi kapitány

Majoross Gergely

Másodedző

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek