Hosszabbításos hazai sikerek

2022.01.28. 21:38 |

A DEAC és a MAC HKB is a ráadásban győzött az Erste Liga pénteki játéknapján.

DEAC-Brasov Wolves 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után   

 

A kupagyőztes DEAC csapatkapitánya, Berta góljával szerzett vezetést, aztán Valchar kettős fórban egyenlített. Az utolsó harmad nem hozott döntést: Schaber a vendégeket juttatta előnyhöz, de Turcotte is betalált. A hajrában a Brassó kettős emberelőnyben támadhatott, de nem tudta bevenni Hetényi kapuját. A ráadás 3. percében Dalecky döntötte el a plusz pont sorsát.

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: „Talán a meccsen nem voltunk annyira a flow-ban, hiszen a srácok kaptak két szabadnapot a Magyar Kupa-győzelem után, ami természetesen megérdemelt. Csak két edzésünk volt a mérkőzés előtt, ami szerintem érezhető volt az összecsapás elején. Ismét óriási karaktert mutattunk, ezt ki is emeltük az öltözőben, hogy a csapat erről kell, hogy szóljon. Boldogok vagyunk és büszkék a csapatra, mert ma több örömhír is érkezett, hiszen Vokla Rolandból apuka lett, amihez szeretnénk gratulálni.” 

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Elképesztően büszke vagyok a csapatomra. Csütörtökön sajnos ismét elvesztettünk egy kulcsjátékost. Hat játékos esett ki a keretünkből, mindegyikük kiváló hokis. Nehéz egy ilyen csarnokban játszani egy ilyen jó csapat ellen, de sikerült pontot lopnunk, ami szerintem nagy dolog. A hosszabbításban már bármi megtörténhet. Csütörtökön ugyan leszidtam a srácokat, de ma azt mondtam nekik, nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen nagyot harcoltunk, annak ellenére, hogy kevesen voltunk. Nagy pont ez számunkra.”

MAC HKB Újbuda-SC Csíkszereda 4-3 (3-1, 0-2, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

A Csíkszereda került előnybe Lapenkov góljával, de a hazaiak még az első harmadban fordítottak. Fél percen belül két gólt is lőtt az újbudai csapat, majd Djumic kettős előnyben is betalált. A címvédő a 33. percre egyenlített. A folytatásban a Sportklub többször is fórban támadhatott, többet is lőtt kapura, de az állás nem változott. A hosszabbításban Galoha volt eredményes egy kipattanó után, így egymás után másodszor kapott ki az éllovas.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Talán az egyik legnagyobb győzelmünk a szezonban. Nem feltétlenül azért, mert sikerült elkapni a Csíkszeredát, hanem mert saját magunkat győztük le, ez az igazság. Nyilván az előző Csíkszereda elleni meccsből túl sok tanulságot nem lehet levonni, az a harmadik meccs volt három napon belül, nagyon sok beteggel, akkor kevesen voltunk kint. Azért azt nem szabad elvenni a Csíkszeredától, hogy a liga egyik, ha nem a legerősebb csapata. Náluk is vannak hiányzók, nálunk is voltak, de ilyen a hoki, ennek meg kell találni a módját, hogy ezen túllendülj. A legfőbb hozadéka inkább a padon és az öltözőben volt, és inkább pszichológiai, mint bármiféle hokispecifikus dolog.”

Becze Tihamér, a Csíkszereda csapatkapitánya: „Vannak hiányzók, de ez nem zavarhatja meg a mi csapatunkat megzavarja, hiszen tele vagyunk jobbnál jobb játékosokkal. Az első harmadban nagyon gyengén kezdtünk, a MAC HKB nagy erőket mozgósított. A második harmadban felvettük a ritmust, az ellenfél fölé is kerekedtünk, ez a gólokban is megmutatkozott. A harmadik harmadban pedig nagyon jó hoki zajlott, bármelyik csapat eldönthette volna a 3 pont sorsát. A korongot kell jobban menedzselnünk a kritikus helyzetekben. Ha jókor jó döntéseket hozunk, akkor a mi javunkra dőlnek el a mérkőzések. Vannak ilyen meccsek, amikor nem megy a csapatnak, ilyenkor azzal lehet kompenzálni, hogy okos döntéseket hozunk.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV