Hosszabbításban lépett tovább a Csíkszereda

2022.03.10. 21:17 |

A MAC HKB 3-1-re is vezetett a címvédő otthonában, végül ráadásban nyert a Sportklub és bejutott a négy közé.

SC Csíkszereda - MAC HKB Újbuda 5-4 (3-3, 0-0, 1-1, 1-0)

Eseménydús volt az első harmad. Szkacskov lőtte az első gólt, de aztán remek perceket produkálva fordított a MAC HKB, Schlekmann, Izacky és Stevens is betalált. A 17. percben kettős fórba került a Sportklub, és Lapenkov élt is a lehetőséggel, majd egy perccel a vége előtt Részegh egyeníltett.

A második felvonás több szeredai helyzetet hozott, de gólt nem, az újbudaiak jól tartották magukat. A 47. percben Becze találatával újra a címvédő állt jobban, de következő emberelőnyét villámgyorsan kihasználták a vendégek, Pozsgai volt eredményes. Sőt, a MAC HKB kettős emberelőnyben is támadhatott a hajrában, ám nem tudta bevinni a győztes gólt.

A ráadásban már a Csíkszereda volt aktívabb, bő négy perc után Taratuhin döntött. A győzelemmel a Sportklub 4-1-re az egész sorozatot is megnyerte, és továbbjutott.

Korábban a Gyergyói HK (4.) és az FTC-Telekom (2.) jutott tovább. Még egy párharc zajlik, a DEAC (7.) 3-2-re vezet az Újpest (3.) ellen.  Az elődöntőben a legelőkelőbb továbbjutott Csíkszereda majd a leggyengébb továbbjutóval találkozik. Így, ha a Debrecen kerül a négy közé, akkor vele, és a másik ágon az FTC a Gyergyóval meccsel. Ha pedig az UTE nyeri az utolsó párharcot, akkor Csíkszereda-Gyergyó és FTC-UTE elődöntőt rendeznek.

Nyilatkozat

Rico Rossi, vezetőedző, SC Csíkszereda: „Az egész párharc nagyon nehéznek bizonyult. Gratulálok az edzőjüknek, egy fiatal csapattal nagyon jó munkát tett le az asztalra, keményen küzdöttek. 4-1-re nyertük a párharcot, de nem volt könnyű. Gratulálok a saját csapatomnak is a sikerért és a hosszabbításban megszerzett győzelemért. Az ellenfél kétgólos előnye nem tett idegessé annyira, a mi nagyon korán szerzett találatunk annál inkább. Ismerem a csapatom, tudom, hogy amikor lent vannak, akkor nagyon odateszik magukat. Előbb örülünk egy kicsit ennek a győzelemnek, aztán felkészülünk a következő ellenfélből, amikor kiderül, ki lesz az."

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „1800 KHL-meccs tapasztalata nem mellettünk szólt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy visszamenjünk Budapestre, de most nem sikerült. Hiába képvisel nagyobb játékerőt az ellenfél, a rájátszás egy teljesen más sorozat. A hibák számát minimalizálni kell, a lehetőségeket pedig bele kell szorítanod a hatékonyság bűvkörébe. Ilyen tapasztalatokkal gazdagodtunk a negyeddöntő során. Nyilván a csalódottság bennem van, de gratulálok a csapatomnak és a Csíkszeredának is, megérdemelten jutottak tovább."