Hosszabbításban győztük le Romániát Nottinghamban

2020.02.08. 15:45 |
Az észtek legyőzése után a magyar válogatott Romániával mérkőzött a nottinghami olimpiai előselejtezőn, hosszabbításban nyertünk 3–2-re.

Első harmad

A román válogatott ellen Arany Gergely kezdett a kapuban, míg az észtek ellen kisebb sérülést szenvedő Kóger Dániel játékát nem kockáztatta a szakmai stáb.

Válogatottunk a magyar szurkolók hangos üdvözlése közepette korcsolyázott ki a jégre, a meccs viszont nem kezdődött jól: csupán 35 másodperc telt el, amikor Daniel Tranca révén ellenfelünk emberelőnyben megszerezte a vezetést (0–1). Szerencsére gyorsan jött a válasz, másfél perc múlva Andrew Sarauer jobb oldali kapuvasról bepattanó találatával egyenlítettünk (1–1).

A meccs feléhez közeledve Erdély Csanád előtt adódott kecsegtető lehetőség, de a korong elment az üresen tátongó kapu mellett. Az utolsó percekben ugyancsak ő okozott kisebb zavart a román kapu előtt, míg a harmad Arany védésével zárult.

Második harmad

A szünet után nyomás alá helyeztük ellenfelünket, szinte csak abban a két percben voltak momentumaik, amikor emberelőnyben játszottak, de akkor Aranynak kétszer is védenie kellett. Patrik Polcnak ennél sokkal több dolga akadt, lőttünk becsülettel messziről, közelről, szélről, középről, de amikor a korong utat talált volna a kapuba, Polc mindig megállította... A román válogatott kapusa a két harmad alatt 96,6 százalékkal védte a próbálkozásainkat.

Harmadik harmad

Tehát, 1–1-ről indult az utolsó harmad, és a játék képe sem változott, nyomtak a mieink. Ennek öt perc alatt meg is lett az eredménye: Sofron István kiváló passza után Papp Kristóf élete első felnőttválogatott gólját lőve vezetéshez jutatta együttesünket (2–1).

A góltól megélénkült a meccs, Románia is egyre többször jött a harmadunkba, Aranynak bravúrral kellett védenie Kiricsenko lövését. 

Nagy bajba kerülhettünk volna az utolsó tíz perc elején, miután két kiállítást is összeszedtünk egyidejüleg, de míg három az öt ellen voltunk, Arany kivédte az összes kapura tartó lövést. Amikor pedig egyel többen lettünk, a vetélytársunk nem jelentett veszélyt.

Öt perc volt már csak vissza azonban, amikor Butucsnov a felezővonal környékén korongot szerzett, zavartalanul mehetett a kapunkra, s Aranyt becsapva egyenlített (2–2). Az 57. percben ugyancsak ő veszélyeztetett, Arany mentett óriásit. 

Miután a rendes játékidőben nem változott az eredmény, jött a hosszabbítás, amelyben Erdély Csanád az első lövéssel eldöntötte a meccset. 3–2-re nyertünk, két pontot szereztünk.

Papp Kristóf, Sofron István és Erdély Csanád nyilatkozata az NSO Tv-nek.

Fodor Szabolcs, Arany Gergely, Stipsicz Bence, valamint a román válogatott részéről Fodor Csanád értékelése.Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Sorok Románia ellen

A prorgam

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország 4–1
Nagy Britannia–Románia 4–3

február 8., szombat:
Magyarország–Románia 3–2 h.u.
Nagy Britannia–Észtország

február 9., vasárnap:
Észtország–Románia
Nagy Britannia–Magyarország

A keret

Rajna Miklós G DVTK Jegesmedvék Miskolc
Arany Gergely G FTC-Telekom
Kornakker Dániel G Hydro Fehérvár AV19
Stipsicz Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szabó Bence D Hydro Fehérvár AV 19
Szirányi Bence D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Garát Zsombor D MAC Újbuda
Pozsgai Tamás D MAC Újbuda
Macaulay Scott D MAC Újbuda
Kiss Dániel D DVTK Jegesmedvék Miskolc
Tóth Richárd F FTC-Telekom
Hári János F Red Bull Salzburg (AUT)
Sarauer Andrew F Hydro Fehérvár AV19
Erdély Csanád F Hydro Fehérvár AV19
Sofron István F MAC Újbuda
Terbócs István F MAC Újbuda
Galanisz Nikandrosz F DVTK Jegesmedvék Miskolc
Szita Donát F Hydro Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő F FTC-Telekom
Benk András F UTE
Csányi Karol F HK Nitra (SK)
Papp Kristóf F Des Moines Buccaneers (USA)

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek