Horváth Bálint elhagyta a Röglét

2019.05.09. 06:45 |

A magyar válogatott csatára négy év után távozott a Röglétől és a svéd harmadosztályú Tyringében folytatja.

A 20 éves játékos, aki ebben a szezonban bemutatkozott a felnőttválogatottban, 2015 óta a Rögle utánpótláscsapataiban játszott. Tavaly hét, idén egy alkalommal szerepelt a svéd élvonalban alapszakaszmeccsen, és egyszer a rájátszásban is jégre lépett. Most azonban úgy döntött, hogy nyártól a harmadik vonalban szereplő Tyringe játékosa lesz. 

„Beszéltem a Rögle vezetésével, akik nem akartak megtartani a következő szezonra. Egy olyan klubhoz kerülök, amely nagyszerű létesítményekkel rendelkezik. Egy kis településről van szó, ahol a hoki része a mindennapi életnek. Egy ilyen helyen könnyű lesz csak a játékra koncentrálni” – mondta Horváth Bálint. 

Év közben kölcsönben a harmadosztályú Kristianstads együttesében is játszott, és az volt a terv, hogy a következő idényt is itt tölti, ám ez a csapat feljutott az Allsvenskanba, a második vonalba. Ez nem jelenti azt, hogy nem kap lehetőséget ott is. 

„Ha jól teljesítek a Tyringében, akkor felhívhatnak a Kristianstadsba is az idény közben” – mondta a fiatal center.

 Horváth Bálint a célokról is bszélt.

„A csapat célja ugyanaz, mint az enyém: jó szezont produkálni és bejutni a rájátszásba. Ehhez jól kell kezdenünk az idényt, és karácsonyra a mezőny első felében kell lennünk.” 

Horváth a nyári alapozás egy részét szülővárosában, Győrben végzi majd, aztán visszatér Svédországba.

 Korábban Vas János és Vas Márton, Hári János, Orbán Brance, Dansereau Keegan, Bugár Gábor, Antal Norbert és Holéczy Roger is játszott a svéd harmadik ligában.

Gyerehokizni

Válogatott termékek