Hokiünnep az MVM Dome-ban   

2024.05.06. 15:55 |

Köszöntsük a két A csoportos válogatottunkat kedden, és élvezzük az NHL-sztárok játékát!

Történelmi eredményt ért el a magyar férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon, hiszen először fordult elő, hogy kiesés után a következő évben azonnal ki tudta harcolni a visszajutást az elitbe. Ráadásul ezúttal aranyérmesként került fel az A csoportba, ami a mostani lebonyolítási rendszerben – amikor nem két, hanem csak egy csoportban zajlanak a küzdelmek – még nem sikerült.

Hasonlóan emlékezetes módon a férfiak mellett a nők is rögtön visszajutottak a legjobbak közé egy héttel korábban, a klagenfurti világbajnokságon, így 2023 után 2025-ben is mindkét válogatottunk A csoportos lesz, ami óriási büszkeség az egész magyar jégkorongnak. 

Ennek a megünneplésére a legjobb alkalom és helyszín a Hokitavasz az MVM Dome-ban: május 7-én este a világbajnoki címvédő, NHL-sztárokkal, köztük Connor Bedarddal felálló kanadai férfiválogatott játszik felkészülési mérkőzést a magyarokkal, ami méltó lezárása a szezonnak, egyúttal az A csoportra való hangolódás első állomása. Itt a lehetőség, hogy a csapat megköszönje a szurkolóknak az egész szezonban tartó, folyamatos biztatást, azt a buzdítást, ami rendre új erőt tudott adni, valamint a közönség is köszöntse a bolzanói hősöket. A mérkőzés előtt a női válogatott tagjait is a jégen lehet ünnepelni. 

A nemzeti csapattól visszavonuló klasszisainkat is méltó módon lehet megünnepelni: Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nagy Gergő, Pozsgai Tamás és Szirányi Bence is több világbajnokság, rengeteg siker és számtalan emlékezetes pillanat után hivatalosan kedden köszön el a válogatottól.

A Hokitavaszra érdemes időben érkezni, hiszen az MVM Dome melletti aktivitások már 16 órától kipróbálhatók. Lesz szlalompálya, kapura lövés, és a hokipuzzle-lel is lehet játszani. A Magyar Honvédség standjánál a Sportszázad tagjaival is lehet találkozni. 

Kapunyitás 17 órakor lesz, és rengeteg programot próbálhatnak ki a szurkolók: VR-hoki, X-boksz és buborékhoki, a közelgő labdarúgó-Eb szellemében ketrecfoci, duófoci és dartsfoci, a gyereksarokban a legkisebbek foglalhatják el magukat tartalmasan arcfestéssel, sportos tetkók gyártásával vagy egyedi kitűzők begyűjtésével. A jótékonysági néma liciten a magyar és a kanadai válogatott aláírt mezeit, korongokat és egyéb relikviákat lehet megszerezni, az első harmad végén pedig jöhet a plüsseső: a cél, hogy megdőljön a hazai rekord a pályára repülő plüssfigurákból. A részletes aktivitásokról itt lehet olvasni: https://hokitavasz.hu/programok/

A mérkőzést óriási show kíséri, így minden szempontból felejthetetlen élmény lesz az idei Hokitavasz is! Jegyek még kaphatók az Eventim oldalán.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV