Hokis siker az Oxford University ellen

2017.01.20. 11:53 |
Háromból három! Szerdán este, három éven belül harmadszor is sikerült a TF jégkorongozóinak legyőzniük az Oxford University együttesét, ezúttal a városligeti Műjégpályán. - írja a tf.hu.

A találkozó magabiztos magyar sikert hozott. A 10-4-es végeredmény önmagában is sokat elárul arról, hogy a két ország jégkorong kultúrája között most van némi különbség, de a harmadok és az eredmény alakulása is mutatják, hogy szerencsére a TF csapata lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint az oxfordi. Persze evezésben valószínűleg nem ez lenne a helyzet... 

A magyar csapat már 5-0-ra vezetett, amikor a britek először beköszöntek, de a következő góljukra is sokat kellett várni, mivel 9-1-es magyar vezetés után jött az újabb oxfordi találat. A fölényes kezdés után kiegyenlítettebb lett a találkozó, de nyugodtan kiengedhetett egy kicsit Dr. Géczi Gábor együttese, mert a két gárda között nagy volt a különbség.

Sokat számított az is, hogy a január elején 41. életévét betöltő Ladányi Balázs remekül szolgálta ki a társakat. A szapporói hős - aki a 2008-as divízió I-es vb megnyerése után ott volt a magyar jégkorong-válogatott első A csoportos szereplése alkalmával a világbajnokságon - öt asszisztot osztott ki, gólt nem lőtt, de villogott a britek elleni összecsapáson. Szuper Levente ezúttal nem az oxfordiakkal, 40 fokos lázzal küzdött. Jobbulást neki!   

A csapat szavazatai alapján a legjobb TF-es játékos Ungár Rebeka lett, aki megkapta az oxfordiak ajándékát egy kanadai mintás sapkát. Jól áll neki!   

A mérkőzés megrendezését az Magyar Jégkorong Szövetség támogatta. Az MJSZ biztosította a jeget, a játékvezetőket és a hivatalos személyeket egyaránt. 

Végeredmény: TFSE – Oxford University 10-4 (4-0, 2-2, 4-2)

A mérkőzésen a Testnevelési Egyetem így állt fel:

  • Kapusok: Hagymási Mirtill, Szigeti Ágnes;
  • Hátvédek: Mayer Péter, Egri Gergely, Ozsváth Ádám, Bedő Botond, Géczi Gergely;
  • Csatárok: Ungár Rebeka, Ladányi Balázs, Nagy Attila, Fekecs Norbert, Kiss Dávid, Árkovics Bálint, Pukli Máté, Országh Martin, Sibelka Dávid;
  • Edző: Dr. Géczi Gábor

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV