Hokiklub Budapest ezüstérem Pribramban a női tornán

2017.08.29. 09:00 |
Kiváló játékkal, ezüstérmet szerzett Hokiklub Budapest női EWHL csapata az augusztus 24-27 között zajló rangos Euro Womens Hockey Challenge tornán Pribram városában.

A Hokiklub Budapest női csapata teljes erőbedobással folytatja felkészülését, amelynek fontos állomása a Csehországban megrendezett Euro Womens Hockey Challenge torna. Az idei szezonra a csapat több légióssal, illetve válogatott játékosokkal erősödve, bizakodva vágott neki a tornának.  A lányok a kontinens legjobbjaival mérették meg magukat, ellenfeleik voltak a közvetkező csapatok:

HC Agidel Ufa (RUS)

HC SKP Bratislava (SVK)

ESC Planneg (GER)

EHV Sabres Vienna (AUT)

A Hokiklub Budapest női csapata a csütörtöki nyitó mérkőzésüket magabiztosan, 3-0-s sikerrel zárták a tavalyi EWHL bronzérmes, Pozsony csapata ellen. A második játéknapon a lendület tovább tartott, s így egy remek csapatjátékkal a Planneggel szemben 5-1 arányban diadalmaskodtak. Következő mérkőzésük az Agidal Ufa csapata ellen volt, ahol az oroszoknak sikeredett felülkerekedni a budapesti csapaton. Az utolsó mérkőzésüket a magyar együttes vasárnap játszotta, a Sabres Vienna volt a Hokiklub Budapest ellenfele, ahol a rendes játékidőben egyaránt 5-5 gólt sikerült lőni a csapatoknak. Így büntetőlövésekre került, ahol Dabasi Réka góljával győzött a Hokiklub Budapest 6-5-re. Ezzel 8 pontot szerezve a második helyen végeztek a csehországi tornán.

Mika Väärälä vezetőedző értékelt a tornával kapcsolatban:

"Remek felkészülési lehetőség volt a csapat számára a pribrami torna. Négy nagyon erős mérkőzést tudtak a lányok játszani, különböző játékstílusú ellenfelekkel szemben, amely a hasznukra válik a szezon során is. Ez megmutatta nekünk, hogy a felkészülés kiválóan halad, tudtuk érvényesíteni az akaratunkat az ellenfelek felett, illetve az edzéseken begyakorolt figurákat, taktikát, amely segített nekünk három győzelmet elérni. Nagyon sok jó pillanatunk volt, de mivel még a felkészülésnél tartunk, a mérkőzések megmutatták, hogy mit kell még gyakorolnunk. A második hely magabiztosságot adott a csapatnak, amivel tudjuk folytatni a felkészülést a szezonra.”

Fodor Zoltán másodedző:

„Pozitív és minőségi torna volt, hasznos információkat szereztünk az ellenfél játékáról. Többen a szezon során az EWHL-ben és a Supercup-ban is ellenfeleink lesznek, így láttuk, hogy a lányok hogyan reagálnak az egyes játék szituációkra, amiket az edzéseken gyakoroltunk velük. Mind a négy mérkőzés nagyon kemény volt, sok testjátékkal és kemény védekezéssel. A lányok remekül koncentráltak az elsőtől az utolsó percig. Jó irányban halad a felkészülés, mindent pozitívnak láttunk, de tudjuk, hogy még sok a munka a szezonkezdése előtt. Úgy gondolom a szezonkezdésre rendben lesz minden a látottak alapján. Jól sikerült a felkészülés, erőben és tempóban is elértük az eddig kitűzött célokat, továbbra is ezt az irányt kell folytatnunk, mégjobban fókuszálni a speciális játékokra és a letámadásokra. Összességében sikeresnek mondom a felkészülést.”


Dabasi Réka csapatkapitány :

„Egy nagyon hasznos négy napot tudhatunk magunk mögött a csapattal, amely nagyban segítette a felkészülést az előttünk álló szezonra. Ez Európában az egyik legnívósabb női torna, így igazán erős csapatok ellen mérhettük fel, hogy hol tartunk jelenleg. Úgy gondolom, hogy sok mindent sikerült megvalósítanunk, ami az eredményen is megmutatkozott, mivel a 4 mérkőzésünkből három alkalommal győztesen hagytuk el a jeget, persze vannak még hiányosságok, amik most megmutatkoztak, de még hátra van két hét a szezonkezdésig, így mindenki azon lesz, hogy ezeket kijavítsuk. Jó a csapategység és a légkör is, mindenki nagyon várja már a szezont. Ahogy fentebb is említettem már, sikerült a 2. helyezést elérnünk a tornán, amely mindenképp előrelépés a tavalyi 4. helyhez képest. Nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk, de mindenképp elégedett vagyok, amiért sikerült legyőznünk a német, osztrák illetve a szlovák bajnokcsapatot is.”

A torna végeredménye:

  1. Agidel UFA (RUS) 12 pont
    2. Hokiklub Budapest (HUN) 8 pont
    3. EHV Sabres Wien (AUT) 7 pont
    4. ESC Planegg (GER) 3 pont
    5. SKP Bratislava (SK) 0 pont

 Hokiklub Budapest játékosainak a tornán szerzett pontösszesítése:

Dabasi R.: 7 p (4 G, 3 A)

Varano A.: 5 p (5 A)

Nooren A.: 4 p (2 G, 2 A)

Horváth T.: 4 p (2 G, 2 A)

Huszák A.: 4 p (2 G, 2 A)

Scott S.: 3 p (2 G, 1 A)

Tóth E.: 2 p (2 A)

Ungár R.: 2 p (1 G, 1 A)

Grkovic J.: 1 p (1 G)

Holzer B.: 1 p (1 A)

Németh B.: 1 p (1 A)

Rónai A.: 1 p (1 G)

 

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV