Hokiklub Budapest- ESC Planegg: 6-3

2017.09.10. 14:52 |

Szombaton a német ESC Planegget fogadta vendégül a Hokiklub Budapest EWHL csapata. A lányok magabiztos 6-3-as sikert arattak hazai pályán a Tüskecsarnokban.

Nagyon erős iramban kezdte a mérkőzést a német bajnokcsapat. Az első harmad elején meg is szerezték a vezetést, de hamar érkezett a válasz a hazaiak részéről. Az első Hokiklub Budapest gólt emberhátrányból lőtte Dabasi Réka csapatkapitány, Huszák Alexandra átadásából. A 16. percben a németek újabb találatot érvényesítettek, amellyel a harmad végeredményét beállították. Így 2-1-es német vezetéssel mentek szünetre a lányok.

A következő harmadban a hazai csapat tudta érvényesíteni akarát, s fordítottak az álláson. A második hazai találatot Ungár Rebeka szerezte, aki Somogyi Vivien és Rónai Alexandra passzát tudta gólra váltani. A középső játékrész utolsó magyar találatát Huszák Alexandra szerezte Dabasi Réka és Horváth Tifani asszisztjából. A második etap 3-2-es Hokiklub Budapest vezetéssel zárult.

A harmadik harmadban továbbra is fölényesen játszottak a magyar lányok. Huszák Alexandra újabb találatot szerzett Dabasi Réka és Németh Bernadett passzaiból. Ezt követően a németeknek sikerült szépíteniük, amely egyben az utolsó német gólt jelentette a mérkőzésen. A Hokiklub Budapest remek játékának eredményeként Dabasi Réka ismét a hálóba talált, amelyhez Horváth Tifanitól és Huszák Alexandrától érkezett a passz. A mérkőzés utolsó percében a német együttes lehozta a kapusát, amelyet Huszák Alexandra használt ki, s újabb góljával beállította a 6-3-as végeredményt. A lányok csapatként mozogtak a jégen, szép játékkal győztek első mérkőzésükön.

Fodor Zoltán edző értékelése a mérkőzésről:

„Meg vagyok elégedve a csapat mai teljesítményével, szép játékkal, és csapatmunkával sikerült kivívni a győzelmet magunknak. Örülök annak, hogy ilyen kemény tempóval végig tudtuk játszani a 60 percet, a lányok fizikikálisan nagyon erősek, s magabiztosan tudtuk megverni a főként válogatott játékosokból álló német bajnokcsapatot, a Planegget. A következő héten a mérkőzést elemezni fogjuk, amely segít az apróbb hibákat kijavítani. Összességében a lányok ma az edzésen gyakorolt taktikát teljes fegyelemmel tudták végrehajtani, ami a győzelmet jelentette.”

 A mérkőzés góljainak összefoglalója megtekinthető az alábbi linken.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV