Hoffmann Attila értékelt a győztes mérkőzés után.

2017.06.27. 17:34 |
Hoffmann Attila az Inline válogatott szövetségi kapitánya értékelt a tegnapi győztes mérkőzés után és a negyeddöntő sikerének kulcsát is elárulta.
Miben lépett előre a csapat a tegnapi mérkőzésen?

A csoport második helyéért győzelem kellett, az elejétől próbáltuk ráerőltetni Új-Zélandra az akaratunkat. Az első félidőben ez még nehezen ment, felváltva lövöldözte a gólokat a két csapat. Voltak még hibáink bőven, de a helyzeteinket ugyanolyan hatékonyan tudtuk kihasználni, mint az első meccsünkön. Reálisan jobb csapat vagyunk, ezt sikerült is bebizonyítani.

Csoport másodikként csütörtökön a D csoport harmadik helyzettje, Ausztrália ellen játszunk, mire számíthatunk?

Jó lett volna, ha a szlovén meccs másképpen alakul, mert a csoport első helye könnyebb negyeddöntős ellenfelet jelentett volna. Az ausztrálok egy ki-ki meccsen nagyon simán kikaptak Nagy-Britanniától. Előzetesen én Nagy-Britanniát láttam gyengébbnek a két csapat közül. Abból a szempontból mindegy, hogy a Nagy-Britannia vagy Ausztráliával játszunk, hogy eléggé hasonló a két csapat tudása. Az biztos, hogy az eddig látottak alapján Ausztrália könnyebb ellenfél lesz, mint Szlovénia, de nehezebb, mint az Argentína vagy Új-Zéland.

Mi lehet a siker kulcsa a negyeddöntőben?

Holnap pihenőnap van, ami ráfér a fiúkra, azért edzünk egyet délután, utána pedig csütörtökön játszunk egy igazán sorsdöntő meccset. Magunkra kell figyelni és, hogy ne essünk össze, esetleg több gólos hátránynál sem, a helyzetenket pedig be kell lőnünk. Úgy gondolom, hogy egy hasonló erősségű csapattal fogunk megküzdeni, ami egy igazi erőpróba lesz a srácoknak. Kulcsmérkőzés következik, ami eldönti, hogy alsóházban vagy a felsőházban folytatjuk-e.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV