Hiányozhat a Brassó az Erste Liga 2021/22-es mezőnyéből

2021.07.24. 08:00 |

A legutóbbi idény döntőse nem adott be érvényes nevezést, a DVTK Jegesmedvék indulása még kérdéses.

Változatlan létszámmal, de változó összetételben rajtolhat szeptemberben az Erste Liga 2021/22-es szezonja. A csapatnevezési határidőig 8 magyarországi és 2 erdélyi együttes nyújtott be érvényes nevezést a következő bajnoki évadra az alábbiak szerint:

DEAC
Dunaújvárosi Acélbikák
DVTK Jegesmedvék
FTC-Telekom
Gyergyói Hoki Klub
MAC HKB Újbuda
Opten Vasas HC
Sport Club Csíkszereda
Titánok
UTE

A Corona Brassó együttese tehát nem rendelkezik érvényes nevezéssel, a legutóbbi három idényt a szlovák Extraligában töltő DVTK Jegesmedvék ellenben igen. A miskolci klub esetében fontos kiemelni, hogy még nem zárultak le a szlovák féllel folytatott tárgyalásaik, így elképzelhető, hogy mégsem csatlakoznak a magyar bázisú nemzetközi ligához.

A Román Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint ugyanakkor e heti éves közgyűlésük azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klubjuk nevezését befogadja, ellenkező esetben egyikük sem lehet részese a versenysorozatnak. A liga a román szövetség ultimátumként értelmezhető feltételét visszautasítja, mert egy olyan klub nevezését, amely azt határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az RJSZ döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni. Az Erste Liga vezetése hivatalos formában tájékoztatta az RJSZ-t arról, hogy a ligába való nevezés szabályai rögzítettek, valamennyi résztvevő számára előzetesen ismertek, így örömmel fogadják mindazon sportszervezetek csapatait, amelyek ezeknek a szabályoknak megfelelnek.