Hétfő esti rangadó: az első derbi

2018.09.10. 13:44 |

Már a bajnokság elején összecsap egymással két ősi rivális, az UTE és a Ferencváros az Erste Ligában.

Hétfő este a Megyeri úton találkozik az UTE és az FTC-Telekom. A hazaiak lehetnek pihentebbek, hiszen ez lesz az első meccsük az új szezonban, a Ferencváros viszont vasárnap este ráadást is játszott, szétlövésben győzött a DEAC ellen 3-2-re.

A felkészülés egyik csapatnak sem sikerült jól, a Visegrád Kupában nem nyertek meccset a szlovák riválisok ellen, és az Újpest egy súlyos, 9-0-s vereségbe is beleszaladt a Poprad ellen. A figyelmeztetés még időben jöhetett a lila-fehéreknek, ebben bízik Szilassy Zoltán vezetőedző is.

“Végre kezdődik már a bajnokság. A játékosok nagyon várták, hogy tétmeccsen is szerepelhessenek. Talán túlságosan is: a Poprad ellen olyan hibáink voltak, amik azt jelezték, fejben nem egészen ott járunk. Ez viszont nem fordulhat elő hétfőn este. A Ferencváros elleni derbiknek mindig különleges hangulatuk van, de a játékosokat ez csak bizonyos mértékig kaphatja el, nekünk, szakvezetőknek pedig végig nyugodtaknak kell maradnunk. Az egyik bajnokesélyes csapat érkezik hozzánk, de mivel mi is a bajnokesélyesek közé szeretnénk tartozni, fel kell vegyük a kesztyűt. Nagyon megfiatalított, hajtós csapat várható a Ferencvárostól, fel kell kötnünk a gatyát, ha meg akarunk felelni a kihívásnak” - mondta az UTE edzője a Jégkorongblognak.

A nyáron kulcsembereiket megtartó és tovább erősödő újpestieknél mindenki egészséges a derbi előtt.

A Ferencvárosnál néhányan kihagyták az idénynyitót, de elképzelhető, hogy hétfő este visszatérhetnek.

“A Debrecen ellen is kiütközött az eddigi hibánk, a nem túl jó hatékonyság a kapu előtt. Nincs sok időnk pihenni, hétfőn a derbi jön, ami mindig különleges minden ferencvárosi és újpesti játékos számára. Fontos, hogy az egész meccsen képesek legyünk a saját játékunkat játszani. Vannak betegeink, az, hogy ők játszhatnak-e, csak délelőtt derül ki” - mondta Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom trénere.

A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Gyerehokizni