Heroikus küzdelemben kiestünk a Divízió I-ből az inline vb-n

2017.07.01. 14:04 |
Argentína ellen, 4-4-es döntetlen után büntetőkkel estünk ki a Divízió I-ből. Soha nem estünk még ki a Divízió I-ből. Lettország és Kanada csatlakozásával egyre nehezebb bent maradni az osztályban, idén mi estünk áldozatul az egyre sűrűbb mezőnyben.
Ismét Duschek Dáviddal kezdtünk a kapuban, akire komoly szerep hárult, az első negyed kapura lövését 6-1-re a dél-amerikai csapat nyerte. Egy késleltetett kiállítás miatt hosszú percekig emberhátrányban játszottunk, de kivédekeztük, így gól nélküli negyeddel fordultunk a második etapra.

Remekül kezdtünk, Fekecs Norbert révén a 15.percben megszereztük a vezetést. Jól játszottunk a gól után is, kifejezetten agresszívan és keményen mentünk. Egy kissé túlzásba is vittük, büntetőt ítélt a játékvezető, de Duschek eszén nem tudott túljárni az argentin játékos. A negyed végén az argentinok nagyon jól támadtak le, nehezen tudtuk kijuttatni a korongot, végül Szappanos Dávid ugratta ki a Rafaj Attilát, a kiváló passzt klasszis befejezés követte (2-0). 

Jól játszottunk a harmadik periódusban is, nem hagytunk teret az ellenfélnek, nagyon érett játékot mutattunk. Sajnos megtettük azt a szívességet, hogy feleslegesen szabálytalakodtunk, belőtték a fehér mezesek az emberelőnyt, majd találtak egy gólt a semmiből, végül mi is eladtunk egy korongot, amit újabb gól követett. Másfél perc alatt kaptunk 3 gólt, amit felépítettünk 30 perc alatt, villámgyorsan leadtuk. Mi is megkaptuk az esélyt, hogy előnyben játszunk, amit Szappanos Dávid egy gyönyörű akció végén ki is használt.

Döntetlennel, 3-3-mal mehettünk az utolsó periódusra. Jobban játszottunk, de a helyzetek befejezésébe hiba csúszott és nem akart megszületni a vezető gólunk. A semmiből szereztek vezetést a fehér mezesek, 6 perccel a vége előtt, a félpályás lövésbe beleértek a kapu előtt, Duschek tehetetlen volt. Ráborítottuk a pályát az argentinokra az utolsó három percben, lehoztuk a kapust mindent megtettünk az egyenlítésért, ami az utolsó percben meg is született Feil Arnold révén (4-4).

Jöhetett az öt perces hosszabbítás, a nézőtéren is komoly küzdelem alakult ki a két ország szurkolói között. Helyzetünk volt bőven, de gólt nem tudtunk lőni. Büntetők döntöttek a bennmaradásról, a fehér mezesek belőtték az elsőt, mindenki más hibázott. Kiestünk a Divízió I-ből, történetünk során először.
Mióta Lettország és Kanada csatlakozott a mezőnyhöz, gyakorlatilag a Divízió I-ben két hellyel hátrébb került minden ország az erősorrendben. Egyre nehezebb bennmaradni ebben a csoportban, ahogy bővül a résztvevő országok száma. Brazília és Új-Záland csapatával együtt estünk ki, így a jövőben kvalaifikációs tornán kell indulunk, hogy visszajussunk a  mezőnybe. Komoly elismerést kaptunk ugyanakkor, torna legjobb kapusának Duschek Dávidot választották.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV