Házi rangadó a Tüskecsarnokban

2020.10.27. 16:00 |

Zárkózna a Fradi az éllovas ellen, míg az UTE öt nap után vághat vissza a Dunaújvárosnak.

A MAC HKB remek sorozatban van, legutóbbi négy meccsét rendes játékidőben nyerte meg, húsz gólt lőtt és mindössze ötöt kapott. A listavezető még nem kapott ki rendes játékidőben, és legutóbb éppen az FTC ellen veszített pontot, még szeptember végén a zöld-fehérek ráadásban nyertek 5-4-re. Az újbudaiak játékosa, az előző játékhét legjobbjának választott Nagy Krisztián azt emelte ki, hogy mindenki a munkát helyezi előtérbe, és lépésről lépésre haladnak, rendre csak a következő meccs első harmadával foglalkoznak, ennek is köszönhetőek a jó eredmények.

A Fradit két hullámban érte el a járvány, és ez érződött is a teljesítményen. Fodor Szabolcs együttese a Brassó ellen szűk kerettel tudott kiállni, és nagy csatában kikapott, de a múlt héten a Titánokat már legyőzte, és megszerezte első hárompontos sikerét. A legutóbbi idény megosztott aranyérmese kedd este folytatná a felzárkózást.

A másik találkozón a Dunaújvárost az UTE-t fogadja. Ez a két együttes sem először találkozik idén, öt napja büntetőkkel az Acélbikák diadalmaskodtak Újpesten. A lila-fehérek azóta nem játszottak, így pihentebben várhatják a meccset. A DAB több mérkőzését is „álmosan” kezdte, hátrányba került az első harmadban, utána pedig már nehezebb volt a felzárkózás – ezen javítania kellene a csapatnak, hogy előrelépjen.

Mindkét meccset élőben lehet nézni az Erste Liga TV-n.

A program

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 18.00