Háromgólos előnyből kapott ki a Fradi

2024.04.05. 20:50 |

A Corona nagyot hajrázva győzte le a ferencvárosiakat a Tüskecsarnokban a döntő első mérkőzésén.

A magyar bajnok Ferencváros a könyöksérüléssel küszködő Turbucz Martin mellett Farkas Simont sem nevezte a döntő első mérkőzésére, míg a másik oldalon Chase Schaberrel és Gajdó Balázssal nem számolhatott a brassói szakvezetés. A kapukban az első számú kapusok, Arany Gergely és Alex Dubeau kezdtek.

Az első támadásból rögtön gólt szerzett az FTC: egy rossz brassói kapu mögötti passzt követően Németh Attila lövetett volna gólt Kestilä-vel, a finn próbálkozását Dubeau hatalmas bravúrral még hárította, a kipattanót azonban baseball mozdulattal a kapuba vágta a hazaiak légiósa, 1-0. A hatodik percben máris kettő volt közte: Crespi bombája jött vissza a kapu mögötti plexiről, a kipattanót az üresen tátongó kapuba a jó helyen várakozó LaPorte tette be, 2-0. A harmad felénél a kapu előtt kellemetlenkedő Nagy Gergő arcára ütött oda Dubeau kapus, így a Ferencvárosé lett az első emberelőny. Fodor Szabolcs speciálisa egysége rögtön kihasználta a kínálkozó lehetőséget: Kestilä próbálkozása még lejött a vendég portásról, az első gól szerzője begyűjtötte a korongot, visszaosztotta a középen érkező Bradynek, aki beragasztotta a harmadik Fradi-találatot, 3-0. A folytatásban letáborozott a Corona a hazai harmadban, ám Arany jól látta a lövéseket. A 20. percben Crespi ülhetett ki két percre.

Az áthúzódó kiállítást kihasználta a Brassó, VanWormer középről leadott lövése becsorgott Aranyról, 3-1. Kisvártatva Valchar még közelebb hozhatta volna az övéit, ziccerét kitolta a hazai hálóőr. Ami nem sikerült az aranymezesnek, az összejött társának: a 27. percben Blackwater korcsolyázta körbe lendületből Marvát, majd a kapu elé betörve eltette a korongot a hosszú felsőbe, 3-2. A vendégek nem tudtak élni Nagy Gergő kisbüntetésével, sőt Blackwater is két percet kapott, az FTC is kihagyta a fórt. A kiegészüléseket követően Nagy Gergő kapott forintos átadást Bangától, Dubeau védett. A kihagyott ferencvárosi lehetőségek megbosszulták magukat, Zagidullin egy visszapasszt követően bebombázta az egyenlítő gólt, a Brassó háromgólos hátrányból jött vissza egy harmad alatt, 3-3.

Pörgős hokival folytatódott a záró felvonás, a kapuk előtt nagy veszélyt azonban nem alakítottak ki a csapatok. A felek nem akartak felesleges kockázatot vállalni, inkább messziről lövöldöztek. Zagidullin az 51. percben megtornáztatta Aranyt, majd a túloldalon Dubeau-nak is résen kellett lennie. Az 53. percben Marvára fújtak rá egy kiállítást, a fórból pedig a Corona megfordította a találkozót: Cornet centerezése egy hazai korcsolyáról nem kis szerencsével visszapattant a feladóhoz, a szezon közben érkező csatárnak így már csak az üresen maradó kapuba kellett behúznia a korongot, 3-4. A Fradi küzdött az egyenlítésért, bő egy perccel a vége előtt Arany lekorcsolyázott, ám egy támadó harmadból rosszul visszarakott koronggal Valchar kilépett és védőjével a nyakán az üres kaput megkerülve eldöntötte a mérkőzést, 3-5.

A Corona háromgólos hátrányból felállva elvette az FTC pályaelőnyét, folytatás rögtön szombat délután, szintén a Tüskecsarnokból.

FTC-Telekom–Corona Brasov 3-5 (3-0, 0-3, 0-2)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV