Három jelölt az Erste Liga legjobb hátvédje díjára

2020.05.12. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró elismerések egyes kategóriáinak jelöltjeit.

Góga Attila, Jere Pulli és Vokla Roland közül kerül ki a szezon legjobb hátvédje az Erste Ligában. A díjra a liga vezetőedzői jelöltek, és a győztest is ők választják ki. A díjazott személye május végén derül ki.

Góga Attila, a Gyergyói HK csapatkapitánya és oszlopa volt ebben a szezonban. A 38 éves játékos megbízható védőmunkája mellett az alapszakaszban holtversenyben csapata legjobb gól- és második legjobb pontszerzője volt, 11 találat és 15 assziszt fűződik a nevéhez. A középszakaszban még egyszer talált be, majd a Brassó elleni győztes negyeddöntőben is volt gólpassza. A csapattal megosztott bronzérmet szerzett.

A finn Jere Pulli tavaly nyáron igazolt az FTC-Telekomhoz, és gyorsan beilleszkedett. Az alapszakaszt 9+16-tal zárta, majd a középszakaszban három-három gólt és asszisztot jegyzett. A Titánok elleni negyeddöntőben még hat ponttal segítette az együttest. A DAB ellen decemberben háromszor is eredményes volt, és ezen kívül is akadt több hárompontos meccse az idény során. A 28 éves bekk a büntetőpadon sem töltött sok időt. Megosztott aranyérmes lett a Fradi színeiben.

Vokla Roland a szezon előtt szerződött a DEAC csapatába a MAC-tól. Sallangmentes védőmunkája mellett az alapszakaszban 27 meccsen 5+7, majd a középszakaszban 1+3 volt a mérlege. A szezon közepén sérülés miatt több hetet kihagyott, de utána gyorsan visszanyerte a régi formáját. A 24 éves védő jó játéka válogatott behívót is ért, tagja volt a Gdanskban tornagyőztes magyar együttesnek.

Gyerehokizni

Válogatott termékek