Három csapat vezeti a Magyar Kupát

2017.10.19. 10:25 |

A Magyar Kupa selejtezőjének szerdai játéknapján győzött az UTE, a Ferencváros és a MAC, így három forduló után mind a hárman 6 ponttal állnak és vezetik a sorozatot.

KMH Budapest – Ferencváros 1-6

A találkozó esélyese egyértelműen a zöld-fehér alakulat volt, mégis 5 perc elteltével a hazaiak szereztek vezetést Németh Árpád góljával (1-0). Ezt követően a Ferencváros magasabb fokozatra kapcsolt, az egyenlítésre azonban csak a harmad végén került sor, Németh Attila vette be Gadácsi kapuját (1-1).

A második harmadban kijött a két csapat közötti különbség. A második percben Tendler emberhátrányos találatának köszönhetően már a vendégeknél volt az előny (1-2). A Ferencváros minél hamarabb le akarta zárni a mérkőzést, így ennek szellemében irányították végig a harmad hátralevő részét. A 27. és 28. percben Shupe majd Németh (1-4), majd a 34. és 38. percben Tendler és Hietamaki (1-6) találataival alakult ki a végeredmény. Az utolsó harmad már nem hozott gólt, húsz perci nagyon jó játékkal simán nyert a Fradi.

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 3-5

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a vezetést mégis az Újpest szerezte meg Sági Martin találatával (0-1). A Dunaújvárost nem törte meg a bekapott gól, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 13. percben sikerült is egyenlíteni Léránt emberelőnyös góljával (1-1). A piros mezesek hiába dominálták az első játékrészt, a vendég gárda vonulhatott előnnyel szünetre, Caladi vette be Duschek kapuját (1-2).

A második harmad ellentétes játékképet mutatott az elsővel szemben, az újpestiek ragadták magukhoz a játék irányítását, Ropret 23. percben szerzett emberelőnyös találatával pedig megduplázta előnyét a fővárosi alakulat (1-3).  A dunaújvárosiak keményen dolgoztak a siker érdekében és a 36. percben  sikerült is közelebb zárkózni Izacky révén (2-3).

A záró harmad kiegyenlített játékot hozott. A játékrész közepén a DAB bő másfél percen keresztül kettős emberelőnyben játszhatott, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel és egyenlíteni. Ez döntőnek bizonyult. Kiegészült az Újpest és Hegyi szinte azonnal betalált (2-4). A végjáték igazán lendületesre sikerült, a hazaiak mindent megtettek a felzárkózásért, Silló góljával fel is jöttek egy gólra (3-4). A végén azonban az Újpest örülhetett, másfél perccel a mérkőzés vége előtt Benk eldöntötte az összecsapást (3-5).

MAC Budapest – Fehérvári Titánok 3-0

A hazai csapat hét perc elteltével már kétgólos előnyben volt. Előbb Kovács Bronson (1-0), majd másfél perccel később emberhátrányból Keresztury Erik talált be (2-0).

Az első harmad kiegyenlített játékát követően a másodikban a MAC átvette az irányítást. A 31. percben Pozsgai találatával már háromra nőtt a hazai előny (3-0). Innentől kezdve a budapestieknek nem volt más dolguk, mint beosztani a háromgólos előnyt a hátralevő másfél harmadra. Ezt sikerült is végrehajtani, sőt, a fehérváriak zárkózni sem tudtak, Arany Gergely kapott gól nélkül zárta a mérkőzést.

A magyar kupa állása:

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV