Három alapember búcsúzott a női válogatottól

2021.08.30. 14:00 |

Kiss Andrea, Pintér Lili és Pintér Hanna a dánok ellen utolsó mérkőzését játszotta a nemzeti csapatban.

A magyar női jégkorong elmúlt tíz évben elért hatalmas sikereinek kiharcolói közül hárman is elköszöntek a válogatottól és a játéktól.

Kiss Andrea és Pintér Lili egyaránt 1996-os születésű, mindketten tagjai voltak az U18-as A csoportos világbajnoki szereplést kiharcoló és az elitben bentmaradó együttesnek. 2014-ben a hazai rendezésű korosztályos elitvébén az 1998-as születésű Pintér Hanna is szerepelt már.

A felnőttválogatottban Kiss Andrea és Pintér Lili a 2011-2012-es idénytől kezdve játszott, és végig tagjai voltak az évek során a Divízió II/A-ból az elitbe jutó együttesnek, összesen kilenc tornán szerepelve. Pintér Hanna a 2013-2014-es szezonban mutatkozott be a Divízió I/B-s világbajnokságon, az ideivel együtt hat vb-n szerepelt.

Kiss Andrea pont az A csoportos eseményen, Calgaryban ünnepelte századik válogatottságát, a vasárnapi volt a 105. alkalom, hogy pályára lépett a nemzeti csapat mezében. Pintér Lili 90, Pintér Hanna 78 mérkőzéssel fejezte be.

Mind a hárman játszottak külföldön is. Kiss Andrea Svájcban, a Wiedenfelden Ladies együttesében töltött két idényt. Pintér Lili 2015-ben költözött Svédországban, azóta az SDE játékosa, és két idényben, köztük a legutóbbiban is csapattársa volt testvére.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV