Harc a dobogóért

2017.12.02. 12:20 |
Az Újpestet a Csíkszereda, a Dunaújvárost a Brassó fogadja szombaton az Erste Ligában.

SC Csíkszereda-UTE 17.00

Két nehéz mérkőzés elé néz a Csíkszeredai Sportklub csapata az Erste Ligában: előbb az Újpest, majd a Dunaújvárosi Acélbikák látogatnak Csíkszeredába. A Sportklub a fárasztó és hét ponttal záruló túra után csütörtök este román bajnokit játszott Brassóban, és 6-2-re nyert, vagyis jó formában van.

A szombati találkozón két, a dobogóért harcoló csapat találkozik: jelenleg a Csíkszereda a negyedik, az Újpest pedig az ötödik, a különbség két pont, igaz, a kék-fehérek egy meccsel többet játszottak.

„Nagyon jó meccset tudtunk le Brassóban, ahol végig mi irányítottunk és mind a négy sorunk jól játszott. Ez önbizalmat adhat a csapatnak, hiszen az egyik fő rivális otthonában sikerült mindezt elérni. De minden meccs más és más, ahogyan az előttünk levők is. Mindennek az alapja az lesz, és csak ismételni tudom magam, hogy jól zárjon a védelmünk. Ha mindehhez társul a jó vagy az eddigieknél jobb helyzetkihasználás, akkor úgy érzem, el tudjuk érni célunkat” – mondta Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője.

Szilassy Zoltán, az Újpest edzője szerint alaposan megerősödött az ellenfél, és élmény ilyen jó játékosok ellen jégre lépni.

„Csíkszeredában mindig jó a hangulat, sok a néző, ami befolyásolhatja a meccset. Legutóbb jól játszottunk itt a vereség ellenére is, sok helyzetünk kimaradt, ahogy az sokszor megtörténik idén. Az a fontos, hogy sok helyzetünk van, a gól pedig úgyis érkezik. Győzni szeretnénk, és visszavenni a harmadik helyet” – mondta.

ASC Corona Brasov-Dunaújvárosi Acélbikák 17.30

Az előző meccseken szoros vereségeket szenvedő Brassó finn hátvéddel erősített. A 28 éves Jere Ölander az elmúlt években többek között a Ferencvárosnál, a Csíkszeredánál és a Dunaújvárosnál is megfordult. A brassóiakra rá is fér az erősítés, mivel többen bajlódnak sérüléssel Braden Walls és Logan MacMillan kihagyta a Csíkszereda elleni találkozót, míg Mihály Árpád, Gliga és Bíró Gergő sem egészséges.

A két együttes alig egy hete Dunaújvárosban találkozott, akkor a hazaiak drámai hajrá után 4-3-ra nyertek. A DAB legutóbbi hat meccsén győzött, és a célja az, hogy folytassa remek sorozatát.

„Nagy hétvége előtt állunk, minden pontnak óriási jelentősége van. A célunk természetesen hat pont két nap alatt, de egyelőre csak a brassói mérkőzésre koncentrálunk. Sőt, az első harmad, de tovább megyek, az első csere lebeghet csak a játékosok szeme előtt. Néhányan szerencsére újra bevethetőek, ez megkönnyíti valamivel a helyzetünket. Nagyon remélem, hogy hazafelé boldogan ülhetünk majd a buszon” – mondta Jason Morgan, az Acélbikák trénere.

Gyerehokizni