Győzzön a sport: ingyenes tábor gyerekeknek

2024.05.29. 09:53 |

Szűkösebb anyagi helyzetben élő tinédzserek számára szervez ingyenes sport és mentál tábort a Szabados Boys Alapítvány.

Köztudott, hogy a sport rendkívül hasznos szerepet tölthet be a fiatalok szociális és mentális fejlődésében, ill. a felnőtté válás folyamatában. A rendszeresen sportoló gyermekek hatékonyabban sajátítják el az együttműködés, a konfliktuskezelés és a kölcsönös tisztelet alapjait, továbbá erősebb az önfegyelmük és az önbizalmuk is, amely kulcsfontosságú a sikeres átmenethez a felnőttkorba.  

Ezzel a küldetéssel támogat most sporttábort a Szabados Richárd üzletember által létrehozott jótékonysági alapítvány, hogy a nehezebb anyagi helyzetben élő tinédzserek is megtapasztalhassák a sport nyújtotta örömöket és tanulságokat egy támogató, fejlesztő környezetben, méghozzá teljesen ingyenesen. 

A világszinten is újdonságnak számító, mentális fókuszú sporttábor szakmai hátterét a Sport Mental Academy professzionális oktatói Barján Bianka és Szatmár Enikő biztosítják, akik a nemzetközi sztenderdek szerinti, kimagasló színvonalon foglalkoznak az élsportolók és utánpótláskorú, fiatal sportolók mentális állóképességének fejlesztésével. 

A 2024. július 8. és 12. között megrendezésre kerülő “Sport és Mentál” táborba kifejezetten olyan 12-18 éves tinédzsereket várnak, akik szociális helyzetük miatt egyébként anyagilag nem tehetnék meg, hogy egy ilyen magas színvonalú programon részt vegyenek.

“A sikeres sportteljesítmény, a lelki egészség és a hatékony kommunikáció elválaszthatatlanok egymástól. Gyermek- és tinédzserkorban ez különféle játékos feladatokkal könnyen tanulható és fejleszthető. Alapítványunk kiemelt célja, hogy a tehetséges fiatalok számára elérhetővé tegyük ezt a mentális képességeket és kommunikációs készségeket a sportsikerek érdekében erősítő programot, miközben életre szóló élményeket is nyújtunk a számukra.” - nyilatkozta Toma Vanda a Szabados Boys Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

“Az utánpótlás és tinédzserkorú sportolók mentális felkészítésére fókuszáló táborunk globális tekintetben is úttörő, innovatív kezdeményezésnek számít. A programok között szerepel csoportos sport-coaching, relaxációs gyakorlatok, különleges fejlesztő sportfoglalkozások, mindfulness gyakorlatok, továbbá sportfilmek vetítése. Válogatott sportoló, exkluzív vendégeink is lesznek, pl. Bálizs Bence, a magyar jégkorong-válogatott kapusa” - tette hozzá Szatmár Enikő, szervezetpszichológus, life és sport coach, feketeöves taekwondo mester.  

A tábor helyszíne a Budapest, XIII. kerületi Orchidea Általános Iskola. Az étkezés az iskolában biztosított, figyelembe véve az esetleges ételérzékenységet is.  

A teljes költséget a Szabados Boys Alapítvány állja, így a részvétel minden bekerült gyermek számára ingyenes. Mivel a tábor nem bentlakásos, így elsősorban a fővárosból és az agglomerációból várják a jelentkezőket.   

Jelentkezés: 

A pályázatot a hello@szabadosboys.hu e-mail címre kell beküldeni egy max. kétoldalas szöveges leírással, amiben a jelentkező kifejti, miért szeretne részt venni a táborban, leírja a rászorultság fokát, igazolja, hogyan kapcsolódik a választott sportághoz, és fényképet is csatol. 

Páros jelentkezés esetén (pl. baráttal, csapat-, vagy osztálytárssal) elegendő, ha az egyikük igazolja a rászorultsági okot.  A pályázatokat a kiskorú gyermekek törvényes képviselői nyújthatják be e-mailben.  

Jelentkezési határidő: 2024. június 30. 

További információ:  

Szabados Boys Alapítvány   Email: hello@szabadosboys.hu  

Telefon: 06 30 / 839 8255

www.szabadosboys.hu www.sportmentalcoaching.hu

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV