Győzött a női válogatott

2024.04.12. 19:42 |

A magyar együttes 1-0-ra verte Ausztriát az első felkészülési mérkőzésen.

A felkészülés második hetének végén Ausztria ellen játszik a magyar női csapat két mérkőzést. A pénteki összecsapásra nevezett keretből Révész Zsuzsa, Balog Gréta, Dabasi Réka és Imets Mercédesz maradt ki.

Jó iramban indult a meccs, négy perc után emberelőnybe kerültek a mieink, és közel is jártak a vezető találathoz, de nem sikerült bevenni Selma Luggin kapuját. A folytatásban is a magyarok lőttek többet kapura, ám egy-egy osztrák ellenakciónál Németh Anikó is nagyokat védett.

A második felvonás is hasonlóan alakult: több magyar lehetőséggel, de gól nélkül. Pázmándi Zsófia, Kreisz Emma, Metzler Regina is helyzetbe került, távolról pedig Odnoga Lotti és Németh Bernadett veszélyeztetett.

Az utolsó harmad elején páros kiállítást ítéltek, az állás nem változott. Aztán Williamsnek kellett leülnie, majd egy osztrákot is kiállítottak, és ezt az emberelőnyt más sikerült kihasználni: Seregély Míra értékesítette a lehetőséget a 47. percben. A továbbiakban is a mieink voltak aktívabbak, többször is sikerült beszorítani az ellenfelet. A hajrában újabb magyar emberelőny következett, a helyzetek viszont kimaradtak.

A két csapat szombaton 15 órakor is összecsap egymással Mátyásföldön.