Győzelemmel kezdte a pozsonyi tornát a női válogatott

2024.02.08. 16:40 |

Türelmes játékkal, jó védekezésének köszönhetően a magyar női csapat 2-0-ra verte a franciákat. Mindkét gólt Garát-Gasparics Fanni szerezte.

A franciák ellen Németh Anikó kezdett a kapuban. Nem került be a meccskeretbe Milibák Helga, Fehér Nikolett és Imets Mercédesz, így nem avatott újoncot a válogatott.

A meccs némileg ideges játékkal indult mindkét oldalon, a mieink tudták gyorsabban rendezni a soraikat, és több lehetőséget alakítottak ki. Márton Adélé volt az első lövés, aztán Dabasi Réka került helyzetbe, ügyesen fordult be, de a kapus leért a rövid sarokra. A játékrész második felében a franciák is többször próbálkoztak, de Németh Anikó biztosan védett. A legnagyobb lehetőség a magyaroké volt, Odnoga Lotti távoli lövésébe jól nyúlt be Báhiczki-Tóth Boglárka, ám a korong a felső vasról pattant fölé.

A második felvonás elején kétszer is emberelőnyben támadhattak a mieink, az első során alakították ki a veszélyesebb helyzeteket, Dabasi, Huszák Alexandra és Metzler Regina is közel járt a gólhoz. A francia kapuban Crousy Theode a távoli lövésekre is odaért. Egyenlő létszám mellett is a mieink akarata érvényesült, többet birtokolták a korongot, de az ellenfél védelme jól tartotta magát. Pázmándi kiugrás után majdnem betalált, aztán Huszák előtt adódott ziccer. A harmad hajrájában ismét kiállítottak egy franciát, de az emberelőny nem tartott sokáig, Kiss-Simon Franciska is büntetést kapott. A franciák voltak veszélyesebbek, Németh több bravúrt is bemutatott.

Az utolsó harmad áthúzódó büntetéssel indult, Huszák Alexandrának kellett leülnie, aztán bő egy percig kettős hátrányba kényszerültek a mieink Kiss-Simon kiállítása után. Az öt a hárommal a franciák nem tudtak mit kezdeni, a védekezés határozott volt. A folytatásban is sikerült kibekkelni egy kiállítást, jöttek a blokkok és a védések is. Ez új lendületet adott a csapatnak, sikerült újra többször megdolgoztatni a francia kapust. Az 53. percben emberfölényes helyzetben léptek ki a mieink, Garát-Gasparics Fanni pedig a felső sarokba lőtt, megszerezve a vezetést. Az előny birtokában magabiztosan játszottak a magyarok, a franciák pedig újra összeszedtek egy kiállítást, amit Garát-Gasparics szép megoldása után sikerült kihasználni.

A válogatott tehát 2-0-ra nyert a franciák ellen, ahogy decemberben is. Pénteken délután 2-től Norvégia lesz az ellenfél a tornán. 

A program

Február 8., 14.00 Franciaország-Magyarország 0-2
Február 9., 14.00 Magyarország-Norvégia
Február 10., 14.00 Szlovákia-Magyarország

A keret

Kapusok: Milibák Helga (BJA), Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Ottawa, kanadai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Imets Mercédesz (BJA), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai, Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (HKB)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány, Delaney Collins másodedző, Kis András másodedző, Pillók Martin másodedző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella erőnléti edző, Dénes Veronika rehabilitációs edző, Falvi Zsófia masszőr, Jasó Judit csapatvezető, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Kaposi Dávid média

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV