Győzelem az EHV Sabres Wien ellen

2016.11.12. 22:14 |

Szenzációs győzelmet aratott a Hokiklub Budapest női EWHL csapata a többszörös EWHL-bajnok EHV Sabres Wien ellen. A hazaiak kapott gól nélkül tudták megverni mindenidők legsikeresebb osztrák női jégkorongklubjának csapatát. (A bécsiek fennállásuk óta összesen hatszor voltak EWH-bajnokok, valamint hétszer osztrák bajnokok.)

Az első harmadban a hazaiak hatalmas lendülettel kezdtek, a játékrész kezdetétől fogva érezhetően ők uralták a mérkőzést. Nem is kellett sokáig várni a budapestiek első találatára, a negyedik percben Esther Kantor góljával megszerezte a vezetést a Hokiklub Budapest. Nem sokkal később Dabasi Réka szerezte meg a pakkot, melyet egyből tovább passzolt Horváth Tiffanynak, aki könnyedén bepattintotta azt a bécsi csapat kapujába. Az állás így már 2-0 volt a Hokiklub Budapest javára. Alig 45 másodperccel a harmad vége előtt remek akciót sikerült ismét góllal befejezni a hazai csapatnak. Ezúttal Ungár Rebeka volt eredményes a korábbi gólszerző Horváth Tiffany, valamint Tóth Enikő átadásából. A csapatok így 3-0-s HKB vezetéssel mehettek az első szünetre.

A második harmad akciókkal teli, izgalmas játékot hozott mindkét oldalon, ám a haziak kapusa, Victoria Vigilanti továbbra is száz százalékosan hárítani tudta az ellenfél lövéseit. A huszonötödik percben Esther Kantor átadásából a Hokiklib Budapest kanadai csatára Averi Nooren lőtte ki látványos mozdulattal a felső sarkot, tovább növelve csapatának előnyét. Az állás a harmad végén már 4-0 volt.

A harmadik harmad sem maradt hazai gól nélkül, a Hokiklub Budapest csapatkapitánya, Dabasi Réka rezgette meg immár ötödik alkalommal a bécsi kapu hálóját Esther Kantor és Horváth Tiffany átadásából. Ezzel a góllal pedig kialakult a mérkőzés 5-0-s végeredménye és kapott gól nélkül, igazi csapatként, végig uralva a mérkőzést sikerült legyőznie a magyar csapatnak a korábbi EWHL és többszörös osztrák bajnok EHV Sabrest. A lányok holnap a Neuberg Highlanders vendégeként játszanak, ahol ismét a győzelem lesz a cél.

Mika Väärälä, vezetőedző: Büszke vagyok a lányokra, nem kis skalpot sikerült begyűjteni a korábbi EWHL bajnok legyőzésével.  Fantasztikus volt látni, hogy sikerült felülemelkednie a csapatnak a korábbi nehézségeken és ismét maximálisan a feladatra koncentrálva, összeszedetten, csapatként játszani.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV