Győri diadal az Andersen Ligában

2024.04.17. 15:00 |

A második idényére sokat lépett előre a bajnokság.

Az UNI Győri ETO HC sikerét hozta az Andersen Liga második szezonja. Az újjászervezett másodosztály idei döntőjébe az alapszakaszban is kiemelkedő két vidéki fellegvár, a Győr és a Lehel HC került. Az első találkozón a zöld-fehérek fölényesen, 8-0-ra nyertek, majd Jászberényben fordulatok után végül hosszabbításban győzött az ETO. A harmadik mérkőzésen, 600-nál is több néző előtt a Győr 5-1-re nyert, így 3-0-s összesítéssel lett bajnok.

„A Széchenyi István Egyetemmel közös munkánknak köszönhető a siker. Indultunk a régiós egyetemi ligában, az EUHL-ban is, ami rengeteg hasznos tapasztalatot jelentett. A döntő miatt van egy kis hiányérzet bennem, hogy nem tudtunk befejezni a találkozót, de örülünk a söprésnek és annak, hogy telt ház volt Győrben. Büszke vagyok a srácokra, hogy így lehozták a szezont. Egykori Erste ligás és korábbi válogatottak játszanak más csapatokban is, de nálunk van egy erős győri junior mag, amelyre rá tudtak épülni a többiek, és így csapattá váltunk. Sok hullámvölgyön mentünk keresztül, amíg ennyire összeálltunk a végére. A srácok szerettek edzésre járni, szerettek játszani, a legmagasabb szinten próbálták művelni a jégkorongot, ez eredményezte a győzelmet” – foglalta össze az idényt Odnoga Mátyás, a győriek vezetőedzője, aki ha kellett, játékosként is segítette a csapatot szezon közben.

A győri születésű egykori válogatott csatárnak ez volt az első idénye vezetőedzőként. „Szerencsés is vagyok, hogy ilyen jól tudtunk együtt dolgozni. Voltak kétségek, hiszen tavaly még csapattárs voltam, ebből nehéz volt kiszakadni, de a végére száz százalékosan hallgattak rám a többiek.”

A klub már elkezdte a következő szezon tervezését, és Odnoga Mátyás szerint az irány marad: továbbra is az egyetemistákra épül a győri csapat. Reméli, hogy a mag együtt marad, bár várhatóan lesznek távozók is.

Odnoga Mátyás szerint az Andersen Liga sokat fejlődött. „Betölti a védőháló szerepet, és ha továbbra is úgy erősödik, ahogy az eddigi két évben, akkor még komolyabb bajnokság lehet. Tavalyhoz képest is sokat erősödött a liga. Reméljük, az Erste ligás csapatok is egyre többször nyúlnak majd ide vissza játékosokért, hiszen érdemes.”

Az idei bajnokságban 11 csapat indult, és gólgazdag, valamint izgalmas meccsekben sem volt hiány. A rájátszás szinte valamennyi helyszínen kiemelkedő szurkolói érdeklődés mellett zajlott.

„Az alapszakasz, a rájátszás és a döntő mérkőzéseit együttesen értékelve kijelenthető, hogy tavalyhoz képest színvonalban és izgalmakban is jelentős előrelépés történt. Öröm látni, hogy komoly vidéki fellegváraink vannak, ahol tudatos és szisztematikus építkezés zajlik, ebben a szezonban gyakorlatilag ezek a csapatok dominálták a mezőnyt. Az is egyértelműen beigazolódott, hogy helye van az Andersen Ligának az utánpótlás és az első osztály között, hiszen rengeteg játékost sikerült megtartani a magyar jégkorongsport számára. Meggyőző teljesítményüknek köszönhetően többen közülük az Erste Ligában is szerepet kaptak év közben”  - mondta Radnai Károly, az névadó Andersen ügyvezető partnere. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV