Gólrekordot döntött a KMH Budapest

2018.10.08. 08:30 |
Négy győzelmet is arattak a magyar női csapatok a hétvégén a nemzetközi ligákban.

EWHL

A KMH Budapest története legnagyobb arányú győzelmét aratta, az áldozat az Olimpija Ljubljana volt. A meccset a World Girls’ Ice Hockey Weekend budapesti eseménye után rendezték, így a Tüskecsarnokban sok gyermek is megtekintette a meccset. Az első gólra nyolc és fél percet kellett várni, Huszák Alexandra talált be, majd Stacey Scott gólja után a 13. percben szépített a szlovén csapat, de utána beindult a hazai alakulat, és az első harmad végére 6-1-es előnybe került. A folytatásban sem állt le a KMH, és folyamatosan növelte előnyét, volt olyan perc, amely alatt háromszor is betalált. A vége 24-2 lett, az eredmény mellett árulkodó adat, hogy a KMH 104-szer próbálkozott lövéssel, az ellenfél pedig hatszor. A legeredményesebb Gasparics Fanni volt, 4+5-tel zárt, de Horváth Tifani is büszke lehet a 2+7-re. A magyar csapatból összesen 10-en voltak eredményesek.

A Ljubljana egy nappal később még egy vereséget szenvedett, a Budapest Select U25 végig jobban játszva 4-1-re diadalmaskodott a szlovénok ellen. Pavuk Petra két gólja mellett egy asszisztot is adott, rajta kívül Rózsa Orsolya és Pintér Hanna volt eredményes.

Fodor Zoltán vezetőedző csapata, a Lakers Kärnten 2-1-re kikapott a Bozentől, az együttes egyetlen gólját Tóth Enikő szerezte.

DEBL

Két biztos győzelmet értek el a magyar csapatok a ligában. Szombaton a MAC Marilyn 11-2-re verte a Gric / Siscia együttesét. A horvát csapat csak az első harmadban tudta tartani a lépést, utána a magyarok elhúztak. Dettrich Szilvia három, Hegyi Márta, Fecske Maja és Milicia Velcek 2-2 gólig jutott.

A horvát együttest a KMH Budapest II is legyőzte, nem is akárhogy, 21-0-ra. Szamosfalvi Petra és Puskás Noémi 4-4 gólt szerzett, Horváth Dominika és Rónai Alexandra 3-3-at.

Ezen a hétvégén az FTC, majd a KMH Budapest II is megmérkőzik az SPG Caps Flyers / Highlanders csapatával hazai pályán, míg a MAC Marilyn a Kitzbühel / Kufstein vendége lesz.

U25-ös bajnokság

A MAC Marilyn magabiztosan, 12-1-re győzött a DVTK vendégeként, az FTC 4-0-ra nyert az Óbuda ellen, míg az Angels NJSE Tóth Boglárka és Olajos Réka remeklésének köszönhetően 10-1-es sikerrel zárt Hatvanban. Az FTC és a KMH is hibátlan mérleggel áll.

Légiósok

A svéd bajnokságban Jókai-Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea elveszítette hibátlan mérlegét. A csapat két napon belül kétszer is kikapott a Leksandtól (1-2, 1-4). A magyar játékos ezúttal a negyedik sorban kapott helyet.

Pintér Lili csapata, az SDE 3-0-ra kikapott az AIK-tól, majd 4-1-re a HV71-től. A hét zárása azonban jól sikerült, mivel 5-0-ra verték a Göteborgot. Ezen a meccsen a magyar támadó szerezte együttese első gólját, majd a negyedik találatot előkészítette Julie Zwarthoednak. Az SDE a nyolcadik a bajnokságban.

Elkezdődtek a svéd másik vonal küzdelmei is, a Karlskrona 8-2-re nyert a Trollhättans ellen. Pártos Réka egy assziszttal vette ki a részét a sikerből.

(Fotó: KMH)

Gyerehokizni

Válogatott termékek