Gebora Zita A csoportos vb-n lesz vonalbíró

2018.10.04. 18:00 |
Összesen tíz magyar játékvezető kap szerepet a szezon világversenyein.

Az U18-as A csoportos női világbajnokságon működhet közre Gebora Zita vonalbíróként.

„Ez az eddigi legnagyobb feladat a játékvezetői pályámon. Eddig kétszer fújtam U18-as divízió I/A vb-n, tavaly pedig a felnőtt divízió II/A-n lehettem ott. Köszönet Gérnyi Katalinnak és Kolbenheyer Zsuzsannának, akik segítettek ennek az elérésében" – mondta.

Mivel a viadal januárban lesz, Gebora Zitának három hónapja van a felkészülésre. A vb-re U18-as fiú meccseken, valamint a novemberi felnőtt női hat nemzet tornán gyakorol majd, hiszen ezeken nagy a tempó, jobban segítik a felkészülést.

A vb előtt külön tábort nem tart a nemzetközi szövetség a játékvezetőknek. „Kiutazunk Japánba, és a helyszínen, a vb előtti napokban lesznek találkozók, amelyek elmondják, mik az elvárások, mire kell külön figyelni. Ezt követően a torna alatt délelőttönként taktikai megbeszéléseket tartunk, és a lejátszott meccsek tapasztalatait megbeszéljük” – mesélte a 35 éves vonalbíró. Gebora Zita célja, hogy majd felnőtt A csoportos vagy divízió I/A-n is közreműködhessen.

A játékvezető életét meghatározza a jég. Hatéves kora óta korcsolyázik, jégtáncosként három-három világ- és Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket. Ezt követően váltott a hokira, és válogatottságig vitte. Nem szakadt el a sportágtól más tekintetben sem, hiszen edzősködik. Hatévesekkel kezdte, majd folyamatosan lépett előre. Glen Williamson mellett is dolgozott az U13-as és U14-esek korcsolyatechnika-edzőjeként. Ezzel párhuzamosan kezdett játékvezetőként is dolgozni.

Gebora Zitán kívül még kilenc magyar játékvezető kapott feladatot az idei szezon világversenyein.

Felnőtt férfi divízió I/B világbajnokság (Tallinn, 2019. április 28.–május 4.): Haszonits Miklós, vezetőbíró

Felnőtt férfi divízió III világbajnokság (Szófia, 2019. április 22.–április 28.): Babic Vladimir, vezetőbíró

Felnőtt férfi divízió III világbajnokság kvalifikáció (Abu-Dzabi, 2019. március 30.–április 6.): Muzsik Norbert, vonalbíró

U20-as férfi divízió I/A világbajnokság (Füssen, 2018. december 9.–december 15.): Soós Dániel, vonalbíró

U18-as férfi divízió I/B világbajnokság (Székesfehérvár, 2019. április 14.–április 20.): Nagy Attila és Váczi Dávid, vonalbíró

U18-as férfi divízió II/A világbajnokság (Elektrenai, 2019. április 7.–április 13.): Kincses Gergely, vezetőbíró

Felnőtt női divízió I/A világbajnokság (Budapest, 2019. április 7.–április 13.): Sándor Zsuzsanna, vonalbíró

Felnőtt női divízió I/B világbajnokság (Peking, 2019. április 6.–április 12.): Gernyi Katalin, vezetőbíró

U18-as női világbajnokság (Obihiro, 2019. január 6.–január 13.): Gebora Zita, vonalbíró

Gyerehokizni

Válogatott termékek