Galló csapata továbbjutott, Sebőké hosszabbításban maradt alul

2016.11.09. 16:16 |
A Champions Hockey League nyolcaddontőjében a Linköping - Galló Vilmossal a fedélzeten - a finn IFK Helsinki csapatát ütötte ki, a másik, végletekig kiélezett párharcban szintén svéd továbbjutó volt, bánatunkra, hiszen Sebők Balázs a finn KalPa színeit képviseli.

Linköping – IFK Helsinki 2-1 összesítésben (1-1, 1-0)

A párharc első meccsén 1-1-es döntetlennel zártak a felek Svédországban, ezt követően pedig azt nyilatkozta a magyar válogatott és a Linköping fiatal csatára, Galló Vilmos, hogy csapatának nagyobb esélye van a tovább jutásra a visszavágón, mert jobb csapatnak bizonyulnak idegenben. Az említett második találkozón Galló a svéd együttes negyedik sorában kapott helyet. Csapattársa, Garrett Roe szerzett vezetést az első harmadban, az eredmény pedig nem változott egészen a lefújásig. Marcus Hogberg shutoutja továbbjutást ért.

A győztes meccs után Galló Vilmost máris a jövőbe tekintett és elmondta, a soron következő ellenfél nem ismeretlen, hiszen a tavalyi svéd bajnok Frölundával találkozik a Linköping a CHL negyeddöntőjében. „Jó csapatuk van, de a taktikánk és játékstílusunk valahogy mindig működik ellenük. Két egyenrangú csapat párharca lesz.”

KalPa – Fribourg Gotteron 3-4 összesítésben (1-1, 2-3 hu.)

Sebők Balázs finn együttese is hazai pályán kezdett, szintén egy 1-1-es döntetlennel az egyenes kieséses nyolcaddöntő első meccsén. A visszavágóra a svájci Fribourg otthonában került sor. A KalPa szerzett vezetést Myttynen révén, de még az első harmadban egyenlített a házigazda. A második harmad elején fordított a Fribourg, majd Tommi Jokinen kapott jó passzt Sebők Balázstól, ebből az akcióból lett ismét döntetlen az állás. A gólnélküli harmadik harmadot követően a hosszabbítás második percében döntött a Fribourg. A KalPa kiesésével egyetlen finn klub sem jutott a Champions Hockey League következő fázisába.

Sebők csalódottan nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy „sajnos most így alakult”.