Franciaország nyerte az első meccset

2021.06.24. 20:14 |

Az A csoportos magyar női válogatott 5-3-ra kapott ki a franciáktól St. Pöltenben.

Ritkán játszik mérkőzést a női válogatott június végén, az augusztus végére halasztott A csoportos világbajnokságra való felkészülés jegyében azonban a héten Ausztriában folytatódott a munka, és a csapat a gyakoroltakat élesben a franciák ellen tesztelhette.

A magyar válogatott három újoncot avatott Franciaország ellen, Hayley Williams, Taylor Baker és Szelényi Nina is először játszott nemzetközi mérkőzésen. A kapuban Németh Anikó kezdett St. Pöltenben.

Jó iramban indult a meccs, volt helyzet mindkét oldalon. A magyar csapat került először emberelőnybe, és akadtak is lehetőségei, ám egy korongvesztés után kettő az egy ellen léptek a franciák, és Rozier nem rontotta el a ziccert a nyolcadik percben. A gól megfogta a mieinket, az ellenfél játszott veszélyesebben. Négy perccel a vége előtt újabb magyar emberelőny következett, ezúttal is jól járt a korong a kapu előtt, de nem jött össze az egyenlítés. A kiegészülés után viszont növelték előnyüket a franciák: Aurard iramodott meg és lőtte ki a hosszú felsőt. 

A második harmadból egy perc sem telt el, amikor Szamosfalvi Petra kapott kiállítást, a franciák pedig egy perc után betaláltak, megint Aurard révén. A következő emberhátrányt már sikerült kivédekezni, és egyenlő létszám mellett a magyaroknak is voltak helyzeteik. A 31. percben viszont újabb emberhátrány várt a csapatra, és a hősies bekkelés, valamint Németh védései kellettek, hogy ne változzon az eredmény. A 35. percben azonban Aurard újra betalált, így már 4-0-ra vezettek a franciák. Két perccel később sikerült szépíteni, Metzler Regina volt eredményes: második válogatott meccsén második gólját szerezte. A franciák azonban gyorsan reagáltak, és Duvin közelről vette be a kaput. 

Az utolsó harmadot bátrabban kezdte a magyar csapat, Gowie és Szamosfalvi lövése okozott veszélyt. Aztán a franciák is rohamoztak, Németh bravúrokat mutatott be. Az utolsó tíz percben sikerült szorosabbá tenni az állást: előbb Rónai Alexandra volt eredményes egy kapu előtti kavarodás után, majd az 58. percben Seregély Míra szerencsés mozdulattal, Baldin mamutjának segítségével szerzett gólt. 

A két együttes pénteken délután is összecsap egymással, azt a mérkőzést is élőben lehet nézni az Erste Liga TV-n.

Lisa Haley szövetségi kapitány: „Az az erősségünk, hogy okosan és jól játszunk csapatként, most viszont néha egyéni megoldásokat erőltettünk. A korongok eladásából sok helyzetet ajándékoztunk a franciáknak a meccs elején. Több energiával és szívvel kell főleg a védekező harmadban játszanunk, és okosabban, amikor kilépünk a harmadból. A vége pozitív volt, arra büszke vagyok, ahogy befejeztük a meccset. A pénteki meccsen büszkeséggel és szívvel fogunk játszani, hiszen ez jellemző ránk, és biztos vagyok benne, hogy fel tudunk állni és hatvan percig végig jó teljesítményt tudunk nyújtani.”

A magyar válogatott összeállítása:

Seregély, Williams, Gowie
Meztler, Kreisz, Jókai-Szilágyi Kinga
Szamosfalvi, Rónai, Kiss
Szelényi, Horváth I, Pázmándi

Knee, Baker
Pártos, Németh B.
Odnoga, Tóth E.
Grkovic

Németh A.
(Tóth Zs.)

Június 24., csütörtök, 17.00 Magyarország-Franciaország 3-5
Június 25., péntek, 15.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Baker Taylor D MAC Budapest
Grkovic Jelena D MAC Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA)
Pártos Réka D MAC Budapest
Tóth Enikő D KMH Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F Stanstead College (CAN)
Metzler Regina F KMH Budapest
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Mira F OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szelényi Nina F MAC Budapest
Williams Hayley F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Másodedző
Kis András Másodedző
Budai Krisztián Kapusedző
Ács Ferenc Erőnléti edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sportmasszőr
Gallyas Gabriella Rehabilitációs edző
Jasó Judit Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila / Dr. Módy Tóbiás Csapatorvos
Nagy István / Soós Judit Sportpszichológus
Kaposi Dávid Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV