Fordulatos meccsen magyar siker Szlovákia ellen

2023.02.07. 23:30 |

Kétgólos hátrányból állt fel az utolsó nyolc percben a női válogatott, és 7-6-ra nyert az Öt Nemzet Torna első napján.

A magyar válogatottból Kreisz Emma, Szabó Fruzsina, Báhiczki-Tóth Boglárka és Szelényi Nina maradt ki. A kapuban Németh Anikó kezdett. Gengeliczky Dorottyának ez volt az első meccse a felnőtt válogatottban.

Az első percek a mezőnyjátékról szóltak, aztán a mieink találtak rá előbb a játék ritmusára. A 11. percben emberelőnybe került a csapat, és Williams Hayley meg is szerezte a vezetést, közelről piszkálta be a korongot. Sokáig nem lehetett örülni a gólnak, egy perccel később Nemcekova lőtte ki a felső sarkot. A harmad végén a magyarok fogyatkoztak meg, de a védőmunka jól működött, ráadásul egy megindulás után Jókai-Szilágyi Kinga lőtt bátran, Stofankova nem tudott hárítani.

A második felvonás elején bekezdtek a vendégek, és az U18-as vb gólkirálya, a 15 éves Lopusanova révén fordítottak is: előbb emberelőnyben egy középtávoli lövéssel, majd egy eladott korong után fonákkal talált be. Voltak magyar lehetőségek is, Gondos Tamara került nagy helyzetbe, aztán Garát-Gasparics Fanni találta el a kapuvasat. A meccs felénél emberelőnybe kerültek a magyarok, ám ebből nem sikerült egyenlíteni. Aztán a kiegészülés után már igen: Garát-Gasparics higgadt csel után volt eredményes. Élénk volt a játék, először a magyarok játszottak aktívabban, aztán Szlovákia rendezett nagy tűzijátékot Németh kapuja előtt. Az utolsó percben újra a mieink álltak jobban, Tóth Enikő távoli lövését nem tudta védeni a kapus.

A harmadik játékrész elején gyorsan egyenlített a Divízió 1/A-s ellenfél, majd kivédekezett egy kiállítást is. Sőt, egy perc alatt két gólt lőttek a szlovákok: Rumanova közelről talált be, aztán Lopusanova egy gyors támadást váltott gólra. A magyar válogatott azonban nem adta fel, és a nagy rohamok eredményre vezettek. Garát-Gasparics újabb pontos lövése hozta vissza az esélyt, majd Williams kapu mögötti passzát Pázmándi Zsófia helyezte be a kapus lába között. A magyar csapat sikeresen kivédekezte Németh Bernadett büntetését, majd ahogy előnybe került, villámgyorsan gólt is lőtt: Huszák Alexandra tette rá a korongot, a kipattanót a kavarodás végén Knee Sarah tette be az 59. percben. A szlovák csapat időt kért, lehozta a kapust is, de újabb fordulat már nem volt a meccsben, a mieink okosan kivédekezték a hátralévő másodperceket. A végén Huszák Alexandra szenvedett súlyosnak látszó kézsérülést.

A magyar csapat legközelebb csütörtökön játszik, akkor Norvégia lesz az ellenfél.

Az összeállítás:

Dabasi, Horváth, Garát-Gasparics,
Jókai-Szilágyi, Williams, Pázmándi
Metzler, Huszák, Mozolai
Gondos, Rónai, Strobl

Faggyas, Németh B.
Knee, Tóth E.
Kiss-Simon, Mayer
Koncz, Gengeliczky

Németh A. (Révész)

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanada), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Az Öt Nemzet Torna programja:

Február 7., 20.00 Magyarország-Szlovákia 7-6

Február 8., 20.00 Szlovákia-Norvégia

Február 9., 16.30 Szlovákia-Franciaország
Február 9., 20.00 Magyarország-Norvégia

Február 10., 16.30 Szlovákia-Japán
Február 10., 20.00 Norvégia-Franciaország

Február 11., 16.30 Magyarország-Franciaország
Február 11., 20.00 Japán-Norvégia

Február 12., 14.30 Magyarország-Japán

Jegyek a magyar csapat meccseire ITT vásárolhatók.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV