Fordított Norvégia ellen a női csapat

2019.02.09. 14:14 |
Újabb világbajnoki riválist vert meg a magyar együttes a franciaországi Négy Nemzet Tornán.

Rögtön a meccs elején a mieink játszhattak emberelőnyben, és bár beszorították a norvégokat, nem sikerült betalálni. Aztán a 6. percben az ellenfél került fórba, ám a magyar védekezés is jól működött, Németh Anikó nagyokat védett. Az első harmad ennek jegyében telt: azonos létszámnál kiegyenlített volt a játék, a későbbi emberelőnyökkel pedig egyik csapat sem tudott élni.

A második felvonás 8. percében az északi csapat szerezte meg a vezetést: Line Bialik egy kipattanót lőtt be. A meccs felénél Tóth Zsófia állt be a kapuba Németh helyére.  Az egyenlítésre nem kellett sokat várni: a 34. percben Huszák Alexandra két szép csellel tört be, és közelről a felső sarokba lőtt. A mieink előtt nagy lehetőség adódott egy perccel később, másfél percig kettős előnyben támadhattak, és hiába voltak meg a lehetőségek, gól nem született.

Az utolsó játékrész négy a négy elleni játékkal kezdődött, aztán a norvégok kiegészülése után újabb magyar kiállítás következett, így fél percig kettős fórban próbálkozhatott a rivális, a védekezés azonban stabil maradt. A 46. percben pedig a vezetést is megszerezte a magyar válogatott: Dabasi Réka szerzett harcosan korongot, és biztosan lőtte be a helyzetet. A hajrára a norvégok lehozták a kapust is, de egyenlíteniük nem sikerült, a mieink megőrizték a vezetést.

A magyar válogatott így két győzelemmel és egy vereséggel zárta az epinali tornát. Biztató, hogy azt a két együttest – a norvégot és a szlovákot - legyőzte, amellyel majd áprilisban, a hazai rendezésű Divízió I/A világbajnokságon is találkozni fog.

Huszák Alexandra: „Ez egy nagyon jó erőfelmérő volt a világbajnokság előtt. Háromk kemény mérkőzést tudtunk játszani, és kettőt sikerült bravúrosan megnyerni. A francia egy nagyon masszív csapat, sajnos gólt nem sikerült ellenük szereznünk, de egész mérkőzésen egyenrangú volt a küzdelem. A szlovákok és a norvégok elleni meccsek is izgalmasra sikeredtek, szerencsére mi jöttünk ki ezekből jobban. Összességében örülök, hogy részt vettünk ezen a tornán, mert látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Két hónap van hátra a budapesti világbajnokságig, a stáb és mi, játékosok is azon leszünk, hogy minden apró hibát kijavítsunk, és a legjobb magyar válogatott korcsolyázzon ki a jégre a Vasas Jégcentrumban. Személyes tapasztalatom, hogy egy nagyon pozitív szakember érkezett hozzánk Pat Cortina személyében, aki mindenben próbál minket támogatni és segíteni, ez is hatalmas löketet ad a csapatnak.”

A program

Február 7., 20:00 Magyarország-Franciaország 0-3
Február 8., 16:30 Magyarország-Szlovákia 3-2
Február 9., 11:00 Magyarország-Norvégia 2-1

A keret

Németh

Anikó

GK

KMH Budapest

Tóth

Zsófia

GK

Óbuda Hockey Academy

Grkovic

Jelena

D

KMH Budapest

Kiss-Simon

Franciska

D

KMH Budapest

Kreisz

Emma

D

MAC Budapest

Mayer

Fruzsina

D

Vasas SC

Németh

Bernadett

D

KMH Budapest

Szamosfalvi

Petra

D

KMH Budapest

Tóth

Enikő

D

Lakers Kärnten (AUT)

Varano

Amie

D

KMH Budapest

Dabasi

Réka

F

KMH Budapest

Horváth

Tifani

F

KMH Budapest

Huszák

Alexandra

F

KMH Budapest

Jókai Szilágyi

Kinga

F

KMH Budapest

Kiss

Andrea

F

Ferencváros TC

Nooren

Averi

F

KMH Budapest

Pintér

Hanna

F

Ferencvárosi TC

Pintér

Lili

F

SDE Stockholm (SWE)

Rónai

Alexandra

F

KMH Budapest

Scott

Stacey

F

KMH Budapest

Seregély

Mira

F

MAC Budapest

Somogyi

Vivien

F

KMH Budapest

Ungár

Rebeka

F

KMH Budapest

A stáb

Jari Risku

Szövetségi kapitány

Pat Cortina

Mentoredző

Mika Väärälä

Edző

Budai Krisztián

Kapusedző

Dr. Benczenleitner Ottó

Erőnléti edző

Magyar Orsolya

Fizioterapeuta

Albert Anna

Sportmasszőr

Jasó Judit

Csapatvezető

Szabó Dávid

Felszerelésmenedzser

Dr. Széplaki Attila

Csapatorvos

(So' Photos)

Gyerehokizni

Válogatott termékek