Fontos mérkőzés következik a japánok ellen

2019.04.20. 11:56 |

A székesfehérvári, Divízió I/B világbajnokság zárónapján a már biztos feljutó Japán válogatottal száll szembe a magyar U18-as válogatott.

Japán válogatottja már jóval a világbajnokság előtt Európába utazott, a felkészülés első hetében Ausztriában, míg a másodikban már a megmérettetés helyszínén, Székesfehérváron hangolódnak az előttük álló öt mérkőzésre. A szigetországi együttes 2012 óta szerepel a Divízió I/B-ben, az azóta eltelt hat évben ötször állhattak fel a képzeletbeli dobogóra. Péntek este biztossá vált, hogy jövőre Japán szerepelhet egy divízióval fentebb, hiszen az első négy játéknapon hibátlan teljesítménnyel, összesen 12 pontot gyűjtöttek, így a 8 egységig jutó Ausztria hátránya már behozhatatlan.

A bennmaradásért száll harcba Svasznek Bence együttese, de a többi mérkőzés alakulásától függően akár még a dobogó harmadik fokára is felállhatnak, hiszen a tabella hátsó felén mindössze 1, illetve 2 pont választja el a csapatokat egymástól. A negyedik játéknapon begyűjtötte első győzelmét a magyar válogatott, egy sokgólos mérkőzésen végül 7-3-ra tudtak nyerni Olaszország ellen. Fontos kiemelni, hogy négy találkozó után a magyarok támadója, Schlekmann Márk jelenleg a második helyet foglalja el a világbajnokság kanadai táblázatán.

A magyar csapat vezetőedzője, Svasznek Bence így vélekedett a Japán elleni összecsapás előtt: „A következő ellenfél Japán, nagyon gyorsak, de megpróbálunk rájuk is nyomást helyezni. Ez a játékunk alapja, hiszen hiába gyorsak és ügyesek, ha szervezettek tudunk lenni és nyomás alatt tudjuk őket tartani, akkor hibára kényszeríthetjük őket. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy hogyan váltanak át védekezésből támadásba, nagyon jól mozgatják a korongot emberelőnyben. Ki fogjuk elemzeni a mérkőzéseket, kielemezzük és megmutatjuk a srácoknak azokat a dolgokat, amikből tanulni tudnak, de elsősorban a saját játékunkkal fogunk foglalkozni.”

Az együttesek összesen háromszor léptek egymás ellen jégre tétmérkőzésen a 2014, 2016 és 2018-as világbajnokságon, ebből kétszer rendes játékidőben a magyarok, míg tavaly hosszabbítás után a japánok bizonyultak jobbnak.

Az összecsapás 19:30-kor kezdődik, és élőben nézhető az alábbi linken: https://youtu.be/8ElZPHJChBs.

A vb magyar érdekeltségű mérkőzései

Április 14. 19:30, Magyarország-Ausztria 1-3

Április 15. 19:30, Magyarország-Szlovénia 1-2 - szétlövés után