Fontos meccset nyert meg az UTE

2018.11.14. 23:06 |
Hosszabbításban győzött az edzőváltás utáni első meccsén a Dunaújváros, elcsente a győzelmet Fehérvárról a Capitals. Az FTC tovább menetel az Erste Ligában.

UTE–DEAC 6-2 (0-1, 4-1, 2-0)

A nap rangadóján Hetényi Zoltánt már az első harmadban megdolgoztatta az UTE, ám a kapus jól védett, a 17. percben pedig a DEAC előnybe került Izacky góljával. A második felvonás elején Sikorcin viszonylag gyorsan egyenlített, és bár az előző játékhét legjobbjának választott Kovács Bronson emberelőnyből ismét a vendégeket juttatta vezetéshez, ez egy percig sem tartott, mert Szalma is betalált. A meccs derekán az Újpest nagy esélyt kapott, ugyanis kettős emberelőnyben támadhatott – Németh 2+2 percet kapott, majd Silló és Kovács is leült -, és ezt ki is használta: Hebar és Varga is betalált 37 másodpercen belül.

A DEAC a harmadik harmad elején szinte egyhuzamban négy percig játszhatott fórban, de ezzel nem tudott élni, az UTE viszont rögtön betalált emberelőnyből, ismét Sikorcin volt eredményes. A hajrára még kapott egy lehetőséget a debreceni gárda Hebar kiállításával, amely után lehozták a kapust is, de hiába volt a 6 a 4 elleni játék, korongvesztés után Nagy Nilan belőtte a hatodik újpesti gólt.

A két csapatnak ez volt a harmadik idei meccse, és eddig mindegyiken hazai siker született. Az UTE sorozatban harmadszor nyert, és nagyot lépett a dobogó felé, a debrecenieknek pedig négymeccses győztes szériájuk ért véget.

Fehérvári Titánok–EV Vienna Capitals II  4-5 (1-1, 2-3, 1-1)

A fehérvéri csapat csak nagyjából öt percig volt előnyben a meccsen a második harmadban, a bécsiek úgy is nyerni tudtak, hogy 15-tel kevesebbet lőttek kapura. A Titánok sorsát az 55. percben egy emberhátrányos Capitals-gól pecsételte meg. A Vienna legjobbja a két találatig jutó Filip Hedberg volt.

Nyilatkozatok

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Úgy tűnik, hogy a tabellán mögöttünk lévő ellenfelek ellen nem megy jól a játék. Nem blokkoltunk eleget, emellett úgy tűnt, némileg hiányzott a koncentráció is. Egy biztos: változtatnunk kell a hozzáálláson a következőkben, ha eredményesek akarunk lenni.”

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: „Sokkal aktívabbak voltunk a kapu előtt, és szerencsére sikerült gólokkal befejezni a támadásokat. Ami nem tetszett, az az emberhátrányos védekezésünk, ezen mindenképpen javítanunk kell péntek előtt.”

Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 4-5 (1-3, 1-1, 2-0, 0-1) - hosszabbítás után

Az edzőváltás után a DAB első harmada jól sikerült, három emberelőnyös góllal 3-1-re elhúzott a vendégcsapat. Sőt, a meccs derekán Huovinen találatával tovább nőtt a különbség. A Vasas azonban nem adta fel, és Szlama emberfóros találatával szépített, majd a hajrában kihasználta a kettős előnyt is, és Pápa, valamint Fliszár révén egyenlített.

A hosszabbítást szintén egy emberelőnyös gól döntötte el, két perc után Azari zárta le a meccset az Acélbikáknak. A Vasas több mint egy hónap után szerzett újra pontot.

Nyilatkozatok

Revák Zoltán, Vasas, másodedző: „Szeretnék gratulálni a csapatunknak a mai teljesítményhez, örülünk, hogy ismét pontot tudtunk szerezni. A meccs első felében akadozott az emberhátrányos védekezésünk, ebből gólokat kaptunk, tetemes előnyt szerzett az ellenfelünk. A harmadik harmadra sikerült összeszedni magunkat és az emberelőnyös játék is sokat javult. A srácok 60 percig keményen melóztak, köszönjük a szurkolóknak a buzdítást.”

Borbás Gergely, vezetőedző, Dunaújváros: „Csalódottak vagyunk, magunknak köszönhetjük, hogy nem sikerült rendes játékidőben győzni. A meccs elején nem tudtunk ritmusba kerülni, gyorsan összeszedtünk két kiállítást, de aztán visszaálltunk, és ki tudtuk használni az előnyeinket. Úgy tűnt, minden rendeződött, de a második harmad közepén valahogy elkényelmesedtünk. Hosszúak lettek a cserék, ez felborította a tempónkat, az ellenfél megérezte az esélyt. A harmadik harmad elején az ellenfél ki se jött a harmadából, sok helyzetünk volt, de aztán olyan fegyelmezetlenségeket követtünk el az utolsó tíz percben, ami majdnem végzetes volt. Azon kell dolgozni, hogy ezek elmaradjanak. Nem lehetek maradéktalanul elégedett ezzel a győzelemmel.”

Hokiklub Budapest–FTC-Telekom 2-6 (0-2, 2-2, 0-2)

A válogatottban is nagyszerűen játszó Nagy Gergő mesterhármasával győzött a Fradi a Tüskecsarnokban.

A zöld-fehérek az első harmadot óriási fölényben kezdték, és csapatkapitányuk két találatával vezettek. A Hokiklub Budapest a második felvonásban magára talált, és előbb Lévai szépített, majd Walls gólja után Szécsi Patrik is betalált, így újra minimális volt a különbség. Azonban Hardi idei első góljával gyorsan visszaállította a kétgólos differenciát.  Az FTC az utolsó harmad elején még kétszer betalált - Boros is idén először szerzett gólt -, és ezzel lezárta a meccset.

A Ferencváros sorozatban 18. meccsén is veretlen maradt.