Fontos győzelmet aratott a MAC

2016.09.15. 20:24 |

Az idei szezon első igazán nagy derbijére szeptember 15-én került sor. A nap egyetlen meccsén a tavalyi döntő két résztvevője, a MAC Budapest és a címvédő DVTK Jegesmedvék együttese csapott össze a fővárosban.

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)

Mindkét oldalon 19 éves hálóőr kapott lehetőséget, a címvédőnél tavaly már többször bizonyító Adorján Attila, a házigazdánál pedig a szezont remekül kezdő Arany Gergely, aki az első hét legeredményesebb játékosa címet is elnyerte. Az már az első cseréből látszott, hogy ez idén is parázs rangadó lesz, még ha talán annyira nem is paprikás, amilyen a tavalyi döntőben volt. A hazai szurkolók hangulatát az első MAC emberelőny adta meg, ahol a 7. percben Somogyi Balázs szerzett vezetést egy alaposan kipasszolt akció végén. Ezen lendületet kapva a harmad nagyrészében dominálni tudott a házigazdal, igaz, a 16. percben Láda Balázsnak sikerült Arany mellett eltenni a korongot. Így tehát hiába a két hazai emberelőny és a majd’ négyszeres kapura lövés, 1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a felek.

A második játékrészben maradt a MAC mezőnyfölénye, a 24. perctől pedig ez már az eredményjelzőn is megmutatkozott. Éppen csak lejárt a DVTK harmadik emberhátránya, amikor Bödök Bence értékesített egy ajtó-ablak helyzetet. A címvédő a meccs feléhez közeledve jutott első létszámfölényéhez és rögtön meleg helyzetet alakított ki, de Arany mentett, majd a büntetésből fennmaradó időben jóformán a támadó harmadig sem jutott a piros-fehér együttes a jó letámadásnak köszönhetően. A 35. percben Könczei cselezte át magát a Jegesmedvék védelmén, aztán Nagy Gergő fejezte be jól az akciót. Negyven perc után tehát 3-1-es állással és 39-14-es kapura lövési aránnyal mentek szünetre a tavalyi döntő résztvevői.

A DVTK repülőrajtot vett a harmadik harmadban, a kezdő bedobás után közvetlenül Galanisz Nikandrosz lépett be a támadó harmadba és habozás nélkül a felső sarokba bombázott. A találkozó innentől vált egyre paprikásabbá, az egyik kakaskodásból pedig a DVTK jött ki jobban, de emberelőnyét nem tudta gólra váltani, sőt, a következőt sem. Egyenlő létszámnál viszont eredményes volt, Leppanen lőtt távolról és a hosszú oldali vasról a kapuba lőtt, mindezt négy perccel a dudaszó előtt. A végjátékban Pavuk Attila tett egy szívességet a MAC-nak, amikor a támadó harmadban elkövetett szabálytalanságával nehéz helyzetbe hozta csapatát. A nyomást egy percig bírta a DVTK védelme, Somogyi Balázs Day Chiefhez passzolt keresztbe, de itt még bravúrral védeni tudott Adorján, a kipattanót viszont Nagy Krisztián találta meg előbb és rögtön a hálóba emelte. A címvédő időt kért, lehozta kapusát, de a fennmaradó fél percben már nem tudott maradandót alkotni. A MAC Budapest – az előző szezont beleszámítva – első alkalommal győzte le a DVTK Jegesmedvék együttesét.

MESTERMÉRLEG

Majoross Gergely: – Az előző mérkőzést követően sokat foglalkoztunk a betegeskedő helyzetkihasználásunkkal, amely munkák ma már meg is mutatkozott. Összességében nem vagyok elragadtatva a mai teljesítményünktől, de lélektanilag iszonyatosan fontos volt a győzelem.

Doug Bradley: – Csalódott vagyok a ma mutatott játékunkkal kapcsolatban, egyáltalán nem tudtuk irányítani a játékot. Ennek ellenére sikerült ledolgoznunk egy két gólos hátrányt, nagy kár, hogy egy buta szabálytalanság miatt végül pont nélkül kell távoznunk.