Folytatódik a darálás

2018.10.05. 13:28 |

Öt mérkőzést rendeznek az Erste Ligában pénteken.

A nap meccsén a harmadik DEAC az ötödik Brassót fogadja, a két együttes között mindössze egy pont a különbség. A csapatok egyszer már találkoztak idén, akkor idegenben a debreceniek nyertek 6-1-re. A DEAC jól teljesített szeptemberben, kétszer is hosszabbításig jutott az FTC-vel, legyőzte az Újpestet és egyedül a Csíkszereda ellen nem szerzett pontot. A Brassó ezzel szemben túl van néhány váratlan vereségen, de a legutóbbi két találkozót megnyerte, így előrelépett a tabellán.

„Jól játszottunk az első, Brassó elleni meccsünkön, de a pénteki egy új találkozó lesz. Valóban jó csapat az ellenfelünk, ám ha agresszíven tudunk játszani, mindenki a legjobbját nyújtja, szerintem jó eredményt érhetünk el. Türelmesen kell jégkorongoznunk, de fontos lesz a letámadás is. Az ő harmadukban kell tartanunk a korongot, sokat kell kapura lőnünk, és meglátjuk, mi lesz belőle” - mondta David Musial, a DEAC vezetőedzője

A Gyergyó már az új edzővel,  Vitalij Donyikával a kispadon játszik a HK Budapest ellen, és célja az első hazai győzelem begyűjtése. Vaclav Novak sportigazgató másodedzőként is részt vesz a szakmai munkában. A klub egy játékostól megvált: Kirill Jelaginnal közös megegyezéssel bontottak szerződést.

A Dunaújvárostól Jonas Westerling távozott. A svéd centere magánéleti okokra hivatkozva felbontotta szerződését, így már a Vasas ellen sem játszik. A budapestieknél viszont debütálhat egy új ember, a MAC és az UTE korábbi játékosa, Schmál Kristóf.

Az éllovas Csíkszereda a Titánokat fogadja, míg az FTC Bécsbe utazik.

A program

Sport Club Csíkszereda–Fehérvári Titánok 17.30
Gyergyói HK–Hokiklub Budapest 17.30 stream ITT
EV Vienna Capitals II–FTC-Telekom 17.50
Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 18.00 stream ITT
DEAC–Corona Brasov 18.00

(Fotó: DEAC)

Gyerehokizni

Válogatott termékek