Fókuszban a korong nélküli játék

2020.11.10. 18:05 |

Mayer Péter szövetségi kapitány számolt be az U16-os válogatott múlt heti edzőtáborának tapasztalatairól.

A novemberi nemzetközi szünetben négy napot készült együtt az U16-os válogatott bővebb kerete Óbudán. A korosztályos együttes legutóbb október elején találkozott, akkor két napig, most viszont több idő volt a felkészülésre. A résztvevők névsora nagyjából megegyezett, így a szakmai stáb ebben a szezonban a legtöbb játékossal már három-négy alkalommal tudott foglalkozni.

„A délelőtti edzéseket bontva, két csoportban tartottuk, hogy mindenkire több idő jusson, lássuk, hogy egyénileg min kell javítani, délután pedig ezeket a tapasztalatokat illesztettük hozzá a nagy képhez. Ezúttal is a korong nélküli játékkal foglalkozunk, annak tudatosságával, ismereteivel. Ha több a tudás korong nélkül, akkor azzal a korongos játék is javul.  Az elméleti foglalkozásokon is ezen volt a hangsúly. Szeretnénk az ismereteket komplex egészként átadni, hiszen minden mindennel összefügg. Az egyszerűbbtől a bonyolult felé haladunk. A korong nélküli játékkal mindig lehet foglalkozni, lehet tovább mélyíteni a tudást a fejlődés érdekében. Hiszen el lehet játszani a hangokat egy gitáron hibátlanul, meg úgy is, ahogy Santana teszi. Úgy látjuk, hogy a kulcsgondolatok kezdenek beépülni a fejekbe, remélem, hogy a mindennapokban a klubedzőktől kapott információkkal kiegészítve még jobban el tudják mélyíteni a tudást” – mondta Mayer Péter.

A szövetségi kapitány hozzátette: jó jeleket lát és bizakodó a fejlődést illetően. A játékosok is úgy érzik, többek lettek a tábor alatt.

Persze a meccsimpulzus még hiányzik, a járvány miatt nem tud nemzetközi mérkőzéseket játszani a csapat, így az, hogy nyomás alatt is begyakorolja a tanultakat, egyelőre várat magára. A mostani keret 50-60 százaléka legutóbb februárban, még U15-ösként vett részt négy nemzet tornán, azóta az ilyen megmérettetések elmaradtak. A válogatott csütörtökön a női felnőtt csapattal találkozott „beugróként” a Vasas Jégcentrumban, miután Ausztria lemondta szereplését.

„Nagy örömmel segítettünk a női válogatottnak. Úgy érzem, jó ellenfél voltunk nekik, hiszen nagyobb darab játékosokból álló, velük együtt jó tempót korcsolyázó csapattal találkozhattak” – mondta Mayer Péter.

A táborban egymás elleni meccseket is szerveztek a játékosoknak.

„Kis területen minitornát játszottunk, előtte a kereten belül egy fajta „nyilvános” drafttal választottunk csapatokat, remek volt a hangulat. Nagyon élvezték a srácok. Az egymás közötti meccseken is megvolt a kellő keménység, de örülök, hogy nem cipelik be az öltözőbe a sértettséget.”

A keret legközelebb decemberben találkozik a tervek szerint, hasonló létszámmal.

A keret

Orbán Gergő GK IOGJA
Mészáros Ákos GK Győri ETO HC
Kiss Dániel GK MAC
Bejó János András GK Vasas
Király Olivér D Sportország
Prókai Mátyás D IOGJA
Szemerei Péter D Vasas
Bagonya Ádám D IOGJA
Kulcsár Gergely D UTE
Domán Péter D DHK
Takács Bálint D UTE
Rácz Levente D DAB
Mészáros Levente D DVTK
Jurkovics Bence D/F  MAC
Haranghy Bence D/F Vasas
Horváth Alex D DAB
Birta Levente F Sportország
Pásztor József F DVTK
Ravasz Csanád F MAC
Makai Miklós F IOGJA
Tóth Péter F DVTK
Szöllősi Csaba F Vasas
Sztermen Gusztáv F DVTK
Révész Levente F DHK
Hiezl Balázs F Vasas
Polónyi Kristóf F UTE
Szűcs Tamás F Vasas
Keresztes Zsombor F MAC
Paska Levente F Vasas
Gönczi Gergő F DHK
Fehér Ádám F DHK
Németh Zalán F IOGJA
Szabó Rácz Maxim F KMH
Kiss Péter F KMH
Laskawy Ferenc F UTE

A stáb

Mayer Péter vezetőedző
Revák Zoltán edző
Mihály Jenő edző
Máthé Csaba kapusedző
Don MacAdam mentoredző
Balázsi László felszerelés manager
Orosz Dávid fizioterapeuta
Kramer Ádám csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV