Inline torna-MVP: Fekecs Norbert

2016.07.05. 08:52 |

A múlt heti csehországi torna MVP-je értékelte az idei inline szezont, a világbajnokságot helyettesítő kupát és a szakág jövőjéről is szól néhány szót az icehockey.hu-nak.

Miben különbözött ez a nemzetközi torna egy világbajnokságtól? Mennyire volt jó helyettesítő?

A vébén napi egy meccs van és utána jönnek a helyosztók, itt napi kettő volt. A világbajnokság viszont jóval erősebb, a tempó is nagyobb. Ezen a tornán két csapat jó játékerőt képviselt, akadt pár profi inline-os is, olyanok, akik a vébé top divíziójában is megállnák a helyüket. Arra jó volt, hogy játsszunk pár jó meccset, mert a hazai bajnokságnál erősebb volt és sokkal jobb, mint egymás ellen játszani 4-5 mérkőzést. Technikailag és tempóban is húzott minket előre.

Mi volt a titka annak, hogy te nyerhetted el az MVP címet?

Szerencsére mindig elém pattant a korong. Jól játszott a csapat. Többnyire nekünk sikerült vezetést szerezni, így nyugodtan tudtunk játszani.

Sortársadnak, Sándor Szilárdnak is nagyon erős tornája volt. Mennyire sikerült összeszokni a soroknak?

Akadt olyan, akivel a magyar és olyan, akivel az osztrák bajnokságban játszottam egy sorban, így könnyebb volt megtalálni a közös hangsúlyt a játék folyamán. Sziluval a magyar bajnokságban egy csapatban játszottunk, de ott nem egy sorban. Szerencsére jól össze tudtunk játszani, így mindkettőnknek jöttek a pontok.

Milyen jövőt látsz az inline szakág előtt?

Nagyon pozitív jövőt jósolok ennek a szakágnak. A mérkőzések fordulatosak, sok gól esik és sok akció van. Jelenleg sajnos csak minden második évben van világbajnokság, de ettől függetlenül nálunk rohamosan fejlődik a sportág. Már U12 és U14-es utánpótlás bajnokság is van és a jégkorong válogatott tagjai is egyre sűrűbben feltűnnek a görhoki kis világában. Elég széles a paletta azok a válogatott jégkorongozók között, akik rész vettek már inline világbajnokságon vagy akár csak a magyar bajnokságban.