Fehérváron megszakadt a Vasas sorozata

2019.01.09. 23:28 |

A Titánok kétgólos hátrányból fordítottak az Erste Ligában.

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 3–2 (0–2, 2–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után

Az első helyzet és az első kiállítás is a fehérváriaké volt. A fórt kihasználta a Vasas a 3. percben, egy kapu előtti kavarodásnál Bödök Bence ébredt leggyorsabban, és közelről nem hibázott. A Titánok nagy rohamokkal folytatták, de Tóth Balázs jól védett. A kiegészülés után gyors kontrából növelte előnyét a Vasas, Inglis Ákos passzolt Gágyor Péter elé, aki a hálóba lőtt. A Fehérvár a folytatásban csak kapuvasig jutott, de szépítenie nem sikerült.

A gól aztán összejött a második harmad elején Mihály Ákos lövése után. Mindkét csapatnak akadtak lehetőségei bőven, de a következő gólra a 38. percig várni kellett, ekkor Péter Andor egyenlített.

Az utolsó harmadban csak a Fehérvár játszott emberelőnyben, így többet is lőtt, főleg a hajrát megnyomva, de nem tudott betalálni.

A ráadás bő egy percig tartott. Szabad Kevin kiállítása miatt fórban támadhattak a Titánok, akik szép passzolgatás után végül Beukeboom távoli lövésével döntötték el a meccset.

A Vasas idén először veszített, de egy pontot így is szerzett, a Titánok pedig pontszámban utolérték a DAB-ot.

A mérkőzés első harmadában Bödök Bence és Gágyor Péter találatával kétgólos előnyre tett szert a Vasas, ám a második periódusban Mihály Ákos és Péter Andor góljaival eltüntette a hátrányát a hazai csapat, így a játékosok 2–2-es állással mehettek pihenőre.

Nyilatkozatok

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Egy kicsit változtattunk a hozzáállásunkon. Az első harmadban fáradtnak éreztem a csapatot, és fejben sem voltunk igazán koncentráltak. Ezen változtattunk, ami meghozta az eredményét, és ki tudtunk egyenlíteni. Meglettek volna a helyzetek, hogy itthon tartsuk a három pontot, de ma ennyi volt bennünk.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Az egész szezonunk arról szól, hogy mindig a pozitív oldalt lássuk meg. Most is büszkék lehetünk a csapatra, lengetjük a kalapunkat, hiszen az idei évben még nem találtunk legyőzőre 60 perc alatt, pontot viszünk haza Fehérvárról, ami eddig nem volt ránk jellemző. Karácsony előtt ráéreztünk, hogy milyen pontot vagy pontokat szerezni, és hogy mit kell tenni érte.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek