Fehérváron is ütött egy hetest a BJAHC a FEHA19-nek

2023.11.14. 21:08 |

Kangyal Balázs együttese ismét magabiztos sikert aratott a székesfehérvári akadémistacsapat felett.

A válogatott szünet utáni első Erste Liga-bajnokit a FEHA kezdte jobban. Keceli-Mészárosék több ígéretes helyzetet is kialakítottak Farkas Roland ketrece előtt, de a vezető gólt nem tudták megszerezni. A fölényük emberelőnyt kamatozott, Tóth Gergely ült ki két percre. A fór végén egy védelmi hibát kihasználva Galoha emberhátrányos találatával a fővárosaik kerültek előnybe (0-1). A gól megváltoztatta a meccs addigi menetét, Kangyal Balázs csapata átvette az irányítást, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Melnyicsuk a 11. percig tudta megőrizni kapuját a góltól, ekkor egy alapvonalról belőtt, megpattanó korong Schlekmann Márk elé került, aki középről tisztán lőhetett, ki is pókhálózta a felső sarkot (0-2). A két bekapott gól megfogta a hazaiakat, öt az ötben is felállt a BJA. Óriási kavarodás támadt a fehérvári kapu előtt, Melnyicsuk a bárdját is elvesztette végül megúszták a veszélyes szituációt. Az utolsó öt perchez érve magához tért a Fehérvár, kiegyenlítettebbé vált a játék. A hajrára egy vendég fór jutott, Zezelj ment ki térdhasználatért, az eredmény nem változott.

Az első harmadot emberhátrányban fejezte be a házigazda, a másodikat pedig abban kezdte; egy perc után Fekete Alex ült a büntetőpadra. A BJA betalált már emberhátrányból és egyenlő létszámban is, az emberelőnyös gól sem késett sokáig: a 23. minutumban Vorbjov lendített, majd hatalmas gólt ragasztott a kapuba (0-3). Anatoli Bogdanov kapuscserével próbálta felrázni övéit, Melnyicsukot Márkus Levente váltotta a vasak előtt. Maradtak a jégen a speciális egységek, de fordított szereposztásban. Zezelj, majd Hazeldine járt közel a szépítéshez, Farkas kapus eszén nem tudtak túljárni. Leült a meccs, hogy „félidőre” újra felpörögjön, a sok pontatlan passz azonban rontott az élvezeti faktoron. Fehérvári helyzetek után újra a látogatók következtek. Pozsgai Tamás kapott ajándékkorongot, ezt még védte Márkus, a 34. minutumban már ő sem segíthetett: egy távoli lövés utáni kipattanóra Tóth Richárd ért oda a leggyorsabban és a bepofozta a pakkot (0-4). Gyorsan jött a következő: Galoha középre húzott, majd kipúpozta a hálót (0-5). Negyven perc alatt eldőlt a mérkőzés.

A záró harmadra bele is aludt a BJA, míg a FEHA nem engedte el a meccset és mindent megtett a szépítésért. A 42. percben szép akció végén Hazeldine passzát Zezelj kapásból zúdította a kapuba (1-5). Ez volt a tehetséges szlovén fiatal első gólja az Erste Ligában. Lendületben maradtak a Bogdanov-fiúk, két percre rá Fekete Alex szerzett korongot és még közelebb hozta övéit (2-5). Újra élet költözött a mérkőzésbe, a fehérváriak magasan letámadtak, nagy energiával harcoltak, hogy nyílttá tegyék az összecsapást. Az 51. percig reménykedhettek ebben, ekkor egy távolról kapura tett korong kijött Márkusról, Lobenwein lecsapott rá és szertefoszlatta a hazaiak reményeit (2-6). A hajrára is jutott még gól, ezt is a látogatók szerezték: az 58. minutumban szép kontra végén Schlekmann kapott pontos passzt, aki góllal zárta a szólót (2-7). A hátralevő időt már lepergették a csapatok. A rutinosabb fővárosaik Blaskóék minden hibáját kíméletlenül megbüntették és magabiztos győzelmet arattak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19:

"Borzasztó volt ez a mérkőzés, egyszerűen rémes. Az egyetlen darabja a kirakósnak, amely a helyén volt, az az emberhátrányos védekezésünk volt, bár kaptunk ilyen szituációban is egy gólt. Nem volt sok olyan pontja a mérkőzésnek, amelyben az elvártak szerint teljesítettünk volna, sem sebességben, sem a játék színvonalában. Rendkívül elégedetlen vagyok a teljesítménnyel, a BJA teljesen megérdemelten nyert. Jobbak voltak, ahogy az eredményjelző is mutatja. Az ember olyan lény, amely a saját hibáiból tanul, néha egy pofonra van szüksége. Remélem, nekünk ez volt a szükséges pofon. Vissza kell jönnünk a gödörből, magunk mögött kell ezt a mait hagyni, de elemeznünk is kell, és a következtetéseket levonni. Néhány hibánk ugyanis rendre visszatérő, újra és újra elkövetjük. Fel kell ismernünk és korrigálni ezeket a hibákat."

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC:

"Nyolc percig sikerült a megfelelő fordulatszámot felvenni, ez nyolc perccel több mint az előző években. Nem is nagyon sok mindent tudok mondani erről a mérkőzésről, nem szeretnék megbántani senkit, próbálom kiemelni a pozitívumokat. Szereztünk három pontot, egy 16 éves, saját nevelésű játékosunk gólt szerzett, a kapusunk kiválóan védett. Nyertünk 7-2-re, de nem találok szavakat erre a meccsre, sajnos nem is lehet. Készülünk péntekre."