Fehérvár-FTC döntő lesz a Magyar Kupában

2020.01.18. 21:38 |

A címvédő Fehérvár a házigazda DVTK-t győzte le, míg az FTC a MAC ellen nyert az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa elődöntőjében.

Hydro Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 6-2 (0-1, 2-1, 4-0)

Az első játékrészben a miskolciak voltak fölényben, és Dudás éles szögből leadott lövésével meg is szerezték a vezetést. Rákapcsolt a Fehérvár is, pörgőssé vált a meccs.

A szünet után másfél percen belül két gólt lőve fordított a Fehérvár, előbb egy kontra végén Harty, majd takarásból Timmins talált be. Ezt követően újra a DVTK játszott aktívabban, és a nagy nyomásnak meg is lett az eredménye, a harmad derekán egyenlített Galanisz. A folytatásban is a hazaiak próbálkoztak többször, de Ouzas jól állta a rohamokat.

Az utolsó harmadban is maradt az oda-vissza hoki. Előbb Vas hagyott ki egy lehetőséet, majd Kóger vette be Rajna kapuját. A Fehérvár magabiztosabbá vált, és Yogan is belőtt egy visszatett korongot, majd Timmins növelte a különbséget, miután lövése irányt változtatott egy védő ütőjén. A DVTK már hat perccel a vége előtt levitte kapusát, és több nagy helyzetet is kidolgozott, de nem tudott közelebb zárkózni. Aztán másfél perccel a vége előtt Yogan bevette az üres kaput, eldöntve mindent.

FTC-Telekom–MAC Újbuda 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

A másik elődöntőben az FTC alaposan meglepte a MAC-ot. Az Erste Liga címvédője remekül játszott az első harmadban, jóval többször lőtt kapura, és a 11. percben Tóth Gergely révén az előnyt is megszerezte.

A második harmadban lendületesebben játszott a MAC, emberelőnybe is került, de nem tudott egyenlíteni, Arany nagyokat védett. A folytatásban is maradt az újbudaiak fölénye, a Fradi pedig veszélyes kontrákat vezetett.

Az utolsó harmadban is remekül védekeztek a zöld-fehérek, a MAC nem tudta megtörni az ellenállást. Sőt, Tóth Adrián révén a második gólhoz is közel járt az FTC, ám Bernard bravúrral hárított. A hajrában beszorult a Ferencváros, ám ki tudta bekkelni végig és megőrizte előnyét.

Az FTC 20 év után jutott a Magyar Kupa döntőjébe. A zöld-fehérek 14 elsőséggel rekorderek. A vasárnapi ellenfél Fehérvár eddig nyolcszor nyerte el a kupát.

A vasárnapi program

12:00 DVTK Jegesmedvék–MAC Újbuda (M4 Sport)
15:30 Hydro Fehérvár AV19–FTC-Telekom (M4 Sport)