Fegyelmi Bizottság 2016-17/036.sz. határozata

2016.12.19. 15:15 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 157 (Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék) mérkőzés 12. percében történt esetet, amelynek során JABORNIK Henrich (Ferencvárosi TC) 10+20 perces büntetést (MISC - Fegyelmi Büntetés, GA-MI Végleges Fegyelmi Büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt felszólításra sem hagyta abba.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat. Fegyelmi Büntetés - A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik. Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést. A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével szemben.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz. Ferencvárosi TC játékosának részére a versenysorozat folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS

Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. JABORNIK Henrich a fenti szabály értelmében eltiltást kap csapata soron következő MOL Liga vagy Magyar Kupa mérkőzéséről.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV