Fájó vereség Lengyelország ellen

2017.04.27. 18:35 |
Az feljutás reményének életben tartásával lépett ma pályára felnőtt csapatunk Lengyelország legjobbjai ellen, a Divízió 1/A világbajnokságon Kijevben. Sajnos Gőz Balázs is lesérült, így Vas János mellett már két hiányzónk volt.

A lengyelekkel mindig szoros mérkőzéseket vívunk, ahol az erő dominál, ezúttal sem számíthattunk másra, mint egy kiélezett nagyon küzdelmes mérkőzésre.

Mi kezdtük jobban a találkozót, a 4.percben Erdély Csanád lőhetett közvetlenül a kapu előtt, azonban a termetes lengyel hálóőrben elakadt a korong. Jó iramot diktáltunk, amit nem tudtak a lengyelek kezelni, kétszer is emberelőnyben játszhattunk, de ez a műfaj, mintha el lenne átkozva, ezúttal sem lőttünk gólt.

A harmad közepén mi játszottunk négy percig emberhátrányban, de remekül teljesített a védelmünk. A harmad utolsó öt percére egyértelmű fölénybe kerültünk, de gólt szerezni nem sikerült, pedig Kóger Dániel és Erdély Csanád is közel járt hozzá. Gól nélküli döntetlennel mehettek pihenni a felek húsz perc játék után.

Hidegzuhany a második harmadban

A második harmad gyors helyzetváltással kezdődött, de Bálizs Bence és kollégája is megoldotta feladatát. Szinte a semmiből jött a lengyel gól az 25. percben, Zapala korcsolyázott be a harmadba, lövése után a korong utat talált Bálizs mellet a kapuba (0-1). Tovább küzdöttünk, emberelőnybe kerültünk, ahol nem voltunk elég határozottak, a 27. percben Malasinski léphetett ki szólóban és növelte az előnyt (0-2).

A hidegzuhany után a szurkolóink nem csüggedtek, érezték, hogy óriási szükség van rájuk a csapatnak, még egy szurkolási fokozattal feljebb kapcsoltak.

Sajnos látványosan nem ment a játék, sok volt a pontatlan passz, mentálisan is érezhető volt, hogy megbillent a csapat. A rutinos lengyel csapat játszotta, amit ilyen helyzetben kell, átadták a területet tiszta lövő helyzetet nem engedélyezték és támadásaikat mindig igyekeztek befejezni. Volt lehetőség mindkét kapu előtt, de azokból nem született gól.

Változatlan utolsó játékrész

A harmadik harmadban folytattuk a nyomást, de a lengyel ellentámadásokat komolyan kellett venni, Bálizs hárított bravúrral többször. A mérkőzés 49. percében Sarauer kerülte meg a kaput és próbálta behúzni a koromgot, de a lengyel kapus óriási bravúrral átért és hárított.

Az 55. percben ismét ők voltak a főszereplők, emberhátrányban lőhetett Sarauer, de gól nem született. Három és fél perccel a meccs vége előtt, emberelőnybe kerültünk, időt kértünk és lehoztuk a kapust.

Szerencsénk sem volt,  gólhelyzetben lőhetett Bartalis, de az ütője kettétört. Nem született több gól, újabb vereségünkkel sajnos a minimális feljutási esély is elszállt. Egy célunk maradt Kazahsztán ellen, szépen befejezni a világbajnokságot és kiszolgálni a közönséget.

Nyilatkozatok

Magosi Bálint

Nagyon csalódott vagyok, sajnos az egész világbajnokság nem úgy alakul, ahogy azt szeretnénk. Magamban is csalódtam, mert kétszer kiállítottak. Nagyon nehéz ez után a meccs után nyilatkozni, reméljük, Kazahsztán ellen ki tudjuk szolgálni a közönségünket, mert nagyon megérdemlik, még mindig énekelnek egy ilyen mérkőzés után is. Elképesztően buzdítanak minket, de sajnos azt érzem, hogy ezzel a játékkal nem jó úton járunk. 

Nagy Krisztián 

Nem lőttünk gólt, így meg nem lehet meccset nyerni, röviden ez a véleményem. Hiába lövünk kapura, ha a lövések nem mennek be. Meg fogjuk videón nézni az elemzést, és ki fog derülni, miben hibáztunk. Kazahsztán ellen is nyilvánvalóan a győzelem a cél, mindent megteszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, meglátjuk ez mire lesz elég. 

Garát Zsombor 

Nem küzdöttünk eléggé, senkire nem szabad mutogatni, sem a bírókra, sem a lengyelekre, sem az edzőkre, nekünk játékosoknak kell ezt a mezt felhúzni és azt érezni, hogy bármit megteszünk a győzelemért. 

A harmadik harmad előtt azt mondta Rich Chernomaz, hogy van egy választásunk vagy kimegyünk és küzdünk közösen, akkor össze fog jönni a győzelem vagy csináljuk azt, amit az első negyven percben. Sajnos nem tudtunk változtatni. Azt gondolom, hogy már az eddigiek alapján sem teljesítettünk úgy, ahogy azt a közönség megérdemli. Ők egyértelműen világbajnokok, mi pedig nem. 

Kazahsztán ellen ugyanolyan céllal fogunk nekivágni, mint bármelyik másik meccsnek. Összességében úgy gondolom, a feljutást megcélozva jöttünk Kijevbe, de az nem lehet úgy cél, hogy nem lépésről lépésre haladunk. Minden meccset meg kell nyerni, ez lesz a cél Kazahsztán ellen is. 

Torbjorn Johannson (Lengyelország) 

Nagyon, nagyon kemény meccs volt, az első harmadban nem játszottunk jól, a második harmadban már jobb volt a játékunk, aminek meg is lett az eredménye. A záró játékrészben pedig tudtuk azt a játékot játszani, ami a győzelem megszerzéséhez kellett. 

Majoross Gergely, a magyar válogatott edzője

Jól kezdtük a meccset, az első harmadban több komoly helyzetünk is volt, uraltuk a játékot, de gólt nem tudtunk szerezni. Nem tudtuk folytatni a korábbi játékunkat, az ellenfelünk pedig kihasználta a helyzeteit. Lengyelországgal mindig szoros küzdelmet vívunk ez is egy ilyen volt, amit sajnos ők nyertek meg. 

A magyar válogatott 23 fős világbajnoki kerete

Szám

Név

Poz.

Csapat

7

Garát

Zsombor

V

Austin Bruins (USA)

17

Stipsicz

Bence

V

Cedar Rapids RoughRiders (USA)

5

Varga

Arnold

V

Debreceni HK

3

Gőz

Balázs

V

DVTK Jegesmedvék

4

Sagert

Kalvin

V

Fehérvár AV19

6

Szirányi

Bence

V

Fehérvár AV19

27

Wehrs

Kevin

V

Villach (AUT)

23

Dansereau

Keegan

CS

Dunaújvárosi Acélbikák

25

Magosi

Bálint

CS

DVTK Jegesmedvék

21

Vas

János

CS

Fehérvár AV19

15

Sarauer

Andrew

CS

Fehérvár AV19

16

Kóger

Dániel

CS

Fehérvár AV19

26

Erdély

Csanád

CS

Fehérvár AV19

22

Hári

János

CS

Leksands IF (SWE)

2

Galló

Vilmos

CS

Linköping (SWE)

13

Nagy

Krisztián

CS

MAC Budapest

8

Terbócs

István

CS

MAC Budapest

28

Bartalis

István

CS

Schwenningen (GER)

9

Benk

András

CS

Újpesti TE

18

Csanyi

Karol

CS

Újpesti TE

31

Rajna

Miklós

K

Fehérvár AV19

1

Bálizs

Bence

K

MAC Budapest

30

Arany

Gergely

K

MAC Budapet

A szakmai stáb: 

Név

Pozíció

Rich

Chernomaz

Szövetségi edző

Majoross

Gergely

Edző

Sille

Tamás

Edző

Kontsas

Jukka

Kapusedző

Puskás

Sándor

Erőnléti edző

Bagonya

Imre

Fizioterapeuta

Sashalmi

Tamás

Fizioterapeuta

Dr. Majzik

Ernő

Orvos

Nagy

József

Felszerelés-menedzser

Tornyi

Gábor

Felszerelés-menedzser

Imre

Lajos

Csapatmenedzser

Nagy

Attila

GM

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):
Április 22., szombat, Ukrajna−Magyarország 3-5
Április 24., hétfő, 19:30: Magyarország−Ausztria 1-3 
Április 25., kedd, 16:00: Magyarország−Korea 1-3
Április 27., csütörtök, 16:00: Lengyelország−Magyarország 2-0
Április 28., péntek, 12:30: Magyarország−Kazahsztán

(Fotó: MJSZ/Fényes Gábor)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV