Ezentúl is Erste Liga lesz az Erste Liga

2020.06.24. 14:40 |

A pénzintézet és a Magyar Jégkorong Szövetség megállapodása két újabb szezonon át biztosítja a magyar bázisú nemzetközi profi jégkorongbajnokság anyagi hátterét.

2017 augusztusában jelentették be: Erste Liga néven folytatódik a magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság. Az akkor megkötött névadó szponzori szerződés hatálya az idei szezon végeztével lejárt, ám a felek a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére mindent megtettek annak érdekében, hogy az együttműködés folytatódjon. Az új megállapodás megszületett, ellátták kézjegyükkel a szövetség és a pénzintézet vezetői: a bajnokság két további éven át az Erste nevét viselheti. A stabil anyagi háttér ily módon biztosított, a fejlődés lehetőségei adottak. A jelenlegi kihívásokkal teli időszakban is megvannak a feltételei annak, hogy a magyar jégkorongsport előrelépésének alapját képező pontvadászat az eddigieknél is színvonalasabb, izgalmasabb, közönségszórakoztatóbb lehessen. Minderről közös sajtótájékoztatón beszélt Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke, valamint Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője.

"Az Erste Bank jóban-rosszban kitart partnerei mellett, hosszú távra tervez, átfogó stratégiában gondolkodik – jelentette ki Jelasity Radován. Az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: – A kétszáz éves háttérrel rendelkező pénzintézet a koronavírus-válság idején központi feladatként határozta meg, hogy – tőkeerős hitelintézetként – át kell segítenie ügyfeleit a nehéz időszakon: tanácsokkal, a hitelmoratórium biztosításával, államilag támogatott kölcsönökkel, rugalmas, a helyzethez igazodó konstrukciókkal. Az Erste Bank a Magyar Jégkorong Szövetséggel olyan stratégiai együttműködést kötött, amelyben mindkét fél megtalálta a számítását. Igyekeztünk olyan támogató lenni, amely nemcsak pénzzel segít, hanem tudásával, ismereteivel, munkájával is kiáll a sportág mellett. A magyar jégkorong pedig a sportág népszerűségének növelésével biztosította az Erste márkaismertségének emelkedését. A jégkorong egy botrányoktól mentes sportág, amelyben a fair play szellemében, a versenytársakat tiszteletben tartva, kemény küzdelemben zajlik a versengés – mindez jól összeegyeztethető az Erste és a bankszektor prudens, átlátható és tiszta működési elveivel."

Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője a részleteket ismertetve elmondta: "A támogatási csomag összege majdhogynem változatlan marad, ám a struktúrája jelentősen átalakul. Az Erste továbbra is a Liga névadó szponzora lesz, a válogatott támogatása kikerült a szponzorációs csomagból, amely azonban új elemekkel bővült. A bank és a szövetség szorosabbra fűzi üzleti együttműködését, megpróbálják hatékonyabban használni a játékosokban és edzőkben lévő marketinglehetőségeket, és új koncepciót készítenek a családok a jégpályára programnak. Pozitívak a tapasztalataink mind az együttműködés, mind pedig a marketing megjelenések, valamint a VIP kiszolgálás és a jegyek biztosítása kapcsán, és előremutatónak tartjuk a most beinduló szakmai workshop sorozatot, Ugyanakkor továbbra is szükség van a nézőszám növelésére, a klubok üzleti szemléletének fokozására, az egységes szemléletmód kialakítására, a közös stratégiaalkotásra.”

"Nagyon nehéz időszakot él most át a jégkorong a világon mindenhol, érthető, hogy nincs ez másként Magyarországon sem – fogalmazott Such György, az MJSZ elnöke. – Ilyenkor különösen fontos, hogy hosszú távon elkötelezett, megbízható partnerekkel dolgozhassunk együtt. Az Erste Bank, mint látható, ilyen partner. Az elmúlt években sokat tettünk a magyar jégkorong hátterének megteremtése érdekében. A cél az, hogy ezt a felépítményt mindenképpen megvédjük, a szereplőket segítsük, a további előrelépés feltételeit megteremtsük. A stratégiánk alapja a bővülés. A lelkes magyar közönség jó csapatokat, jó bajnokságot, jó válogatottat, szép eredményeket akar, mi pedig tovább bővülő és továbbra is lelkes közönséget, a magyar hoki ismertségének és népszerűségének növekedését. Ennek a konstrukciónak az egyik alapvető eleme a magyar bázisú bajnokság, amelynek stabilitása és fejlődése az Erste Bank és az MJSZ újabb megállapodásának is köszönhetően biztosított."

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke optimistán nyilatkozott a következő időszak esélyeiről: "Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy bármilyen változások is történjenek, az Erste Liga stabil és színvonalas versenysorozat. A koronavírus-járvány első hullámának végén is azt tudom mondani, bizakodóan nézhetünk a jövőbe, várhatóan a csapatok száma és minősége is szinten marad a következő szezonban. Köszönjük ezt a névadó szponzornak éppúgy, mint a klubokban is látható elhivatott munkának. Az eddigi hírek alapján elmondható, hogy a 2020/21-es bajnokságban is nagyon erős lesz a mezőny. Ez ügyben minden érintett igyekezetét elismerés illeti, úgy Magyarország határain belül, mint azokon kívül." Szőke Álmos emellett kijelentette: "A legfrissebb fejlemények tükrében nagyon bízunk abban is, hogy a szokott időben, szeptember elején-közepén elkezdődhet az új idény. Ezt a mostani állás szerint nem mindenki merheti elmondani a régiónkban. Elbizakodottak ugyanakkor mi sem lehetünk. Nem is vagyunk. A jégkorongsporttól az ilyesmi teljesen idegen lenne."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV