Európa Kupára utazik a női U16-os válogatott

2024.04.20. 18:49 |

A magyar csapat a legutóbbi két kiírásban ezüstérmes lesz.

Budapest után idén Pozsonyban rendezik a női U16-os korosztály rangos, nyolccsapatos tornáját, az Európa Kupát. A magyar keret szerdától készült együtt, és utazott el a viadalra húsz játékossal.

A korosztályos válogatott Szlovákia két (fehér és kék) együttesével, valamint az osztrákokkal találkozik a csoportkörben. A másik csoportban a cseh, a német, a lengyel és a francia együttes szerepel. A csoportmeccsek után a helyosztók következnek.

A legutóbbi két évben Magyarország rendezte meg a tornát, mindkétszer a csehek győztek, a mieink a második helyen végeztek.

A program:

Április 22., 13:05 Szlovákia fehér-Magyarország
Április 23., 10:35 Ausztria-Magyarország
Április 25., 11:20 Magyarország-Szlovákia kék
Április 26. helyosztók

 A keret:

Kapusok: Gyócsi Petra (KASI USE), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest), Majoros Emma (Sportországi Cápák) - tartalék

Hátvédek: Faragó Luca (Ajkai Óriások), Gyula Rebeka (MAC Budapest JA), Hajdu Lili (BJA), Schneider Kata (Szigeti Bikák), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák), Vass Szonja Liza (BJA)

Csatárok: Bátyi Boróka (Angels), Bereczki Dóra (DHK), Hiezl Réka Effi (Vasas), Kerkovits Réka Júlia (HKB), Kosztya Laura (FTC), Magyar Diána Zóra (FTC), Polónyi Petra (OHA, kanadai), Sághy Lara (Kárpáti Farkasok), Simon Bíborka (MAC JA), Tamás Helga (Vasas), Weiler Krisztina (MAC Budapest), Zsobrák Hanna Lili (Veszprém)

A stáb:

Pillók Martin szövetségi edző, Kiss Andrea edző, Zaka Norbert kapusedző, Kozák Attila erőnléti edző, Zámola Viktória rehabilitációs edző, Szilágyi Lili csapatvezető, Szilágyi Soma felszerelés-menedzser, Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV