Eseménydús hétvége a KMH-s lányoknál

2016.10.30. 19:17 |

Vasárnap az osztrák Südtirol Eagels csapatát fogadta a Hokiklub Budapest EWHL csapata a Tüskesátorban. Izgalmas, fordulatos mérkőzésnek lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogatók.  Az eredmény ugyan 6-3 lett a vendégek javára, ennek ellenére közel sem volt egyoldalúnak nevezhető a küzdelem - számol be a budapesti klub.

Az első harmad második percében a vendégek szereztek vezetést, ám a 16. percben a budapestiek kanadai származású csatára kiegyenlített, így az állás 1-1 volt.  A vendégeknek a harmad vége előtt sikerült még egyszer betalálni a Hokiklub Budapest kapujába a harmad vége előtt, így a második harmad 1-2-es vendégvezetéssel kezdődhetett.

A második harmadban kétszer is sikerült betalálni a hazaiaknak az osztrák kapuba. Előbb a Hokiklub Budapest csapatkapitánya lőtt eredményesen, így az állás ismét egyenlő volt, majd egy újabb budapesti góllal a Hokiklub Budapest átvette a vezetést. A harmad végén az eredmény 3-2 volt a budapestieknek.

A harmadik harmadban a vendégcsapat egymás utáni három góljával ismét átvette a vezetést, így a hazaiak vezetőedzője úgy döntött, 5-3-as állásnál lehozza a kapusukat a pályáról. Így a Hokiklub Budapest hat mezőnyemberrel támadhatott. A hazaiaknak sajnos nem sikerült gólt szereznie és a vendégek üres kapus góljával a mérkőzés végeredménye 6-3 lett az osztrákoknak.

 

 

Mindeközben a hétvégén a KMH utánpótlás korú leány csapata két napos tornán vett részt Dunaújvárosban, amely a nemzetközi Women’s Developement Tour (röviden: WDT) első állomása volt.

A tornán körülbelül 100, tíz és tizenhat év közötti leány vett részt. Az ötcsapatos torna célja a kislányok sportszakmai fejlődése és mérkőzéstapasztalat gyűjtése számukra. A tornán magyar, valamint szerb csapatok is szerepeltek.  A KMH kettő csapatot is indított a megmérettetésen, begyűjtve az első, valamint az ötödik helyet. A torna, a lányok életkorára való tekintettel is igen színvonalasnak mondható volt, összességében remekül sikerült a hétvége, nemcsak az elért helyezések, hanem a mérkőzések által nyújtott fejlődés lehetősége miatt is. A torna legjobb játékosa a KMH csapatából Gengeliczky Dorottya lett.

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV